Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης

Τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών προβλέπουν οι χρηματιστηριακές για την τρέχουσα εβδομάδα, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της ανακοίνωσης των μεγεθών πρώτου τριμήνου, ενώ μερίδα των αναλυτών αναφέρει πως η ψυχολογία παραμένει θετική.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Συσσώρευση τι΅ών γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει για την τρέχουσα εβδομάδα η Marfin Analysis.

Εξάλλου, τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει και η Eurocorp.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Σίγμα Securities, η οποία εξηγεί πως σε συνέχεια της ανακοίνωσης των μεγεθών πρώτου τριμήνου η αγορά θα παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε επικείμενες επιχειρηματικές εξελίξεις, όπως π.χ. το placement στον ΟΠΑΠ.

Και η Proton Securities εκτιμά πως το ενδιαφέρον θα παραμείνει επικεντρωμένο στη μετοχή του ΟΠΑΠ, αλλά και στις τράπεζες.

Η Emporiki εκτιμά ότι θετικό κλί΅α θα επικρατήσει κατά το ξεκίνη΅α της ση΅ερινής συνεδρίασης στο ΧΑ, ΅ε τις τράπεζες και πιο συγκεκρι΅ένα την Εθνική να παρα΅ένουν στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος, επιτρέποντας στον Γενικό Δείκτη να δοκι΅άσει υψηλότερα επίπεδα.

Θετική παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους εκτιμά η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει πως είναι πολύ πιθανό για τις επόμενες συνεδριάσεις το ενδεχόμενο ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί ανοδικά προς τα υψηλά έτους (κατά 2,5% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα), με την προϋπόθεση ότι η εικόνα των διεθνών αγορών θα είναι ”ήρεμη”.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως παρά το γεγονός ότι ενδέχεται να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών, σε συνέχεια της ανοδικής κίνησης της περασμένης εβδομάδας, το ενδιαφέρον για τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και τράπεζες θα διατηρηθεί, βοηθώντας τον Γενικό Δείκτη να κινηθεί ανοδικά.

Η ΅εσοχρόνια τάση του ∆είκτη παρα΅ένει ανοδική, σύμφωνα με την Omega Bank, που συμπληρώνει πως σε βραχυχρόνιο ορίζοντα ενδέχεται η τι΅ή του να επιχειρήσει τη διάσπαση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 3.100 ΅ονάδων.

Επο΅ένως, εξηγεί η Omega Bank, θα πρέπει να εξετάσου΅ε τη συ΅περιφορά του Γενικού ∆είκτη στην παραπάνω αντίσταση, καθώς ενδεχό΅ενη διάσπασή της θα αποτελέσει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περαιτέρω πορεία των τι΅ών, καθώς θα ενισχύσει ση΅αντικά το αγοραστικό ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσ΅ων και ΅εσοπρόθεσ΅ων επενδυτών, ανοίγοντας το δρό΅ο έως την επό΅ενη περιοχή αντίστασης- στόχο, στο επίπεδο των 3.150 ΅ονάδων.

Προσοχή επίσης θα πρέπει να δοθεί στις προσυ΅φωνη΅ένες συναλλαγές που αποτελούν ένδειξη τοποθέτησης θεσ΅ικών χαρτοφυλακίων, αναφέρει η Omega Bank, ενώ συμπληρώνει πως για την τρέχουσα εβδο΅άδα η περιοχή των 3.060 ΅ονάδων αποτελεί την πρώτη στήριξη, ενώ η επό΅ενη παρα΅ένει στο επίπεδο των 3.000 ΅ονάδων.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report επισημαίνει πως τεχνικά ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην υπέρβαση των 3.080 μονάδων όπου η προσφορά τίτλων αυξάνεται σημαντικά.

Η σταθεροποίηση των συναλλαγών πάνω από τα 200 εκ. ευρώ αποτελεί καλή προϋπόθεση για την υπέρβαση του εν λόγω επιπέδου, αν και θα απαιτηθεί μια ισχυρή δόση θετικών νέων από το μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων / αποκρατικοποιήσεων προκειμένου η αγορά να αποκτήσει νέα δυναμική πάνω από τις 3.100 μονάδες και να μην υπάρξει άμεσο πισωγύρισμα, συμπληρώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Παράλληλα, σημειώνει πως οι περισσότεροι βραχυπρόθεσμοι κινητοί μέσοι έδωσαν νέα σήματα αγορών, με τους ταλαντωτές να έχουν μεγαλύτερα περιθώρια πριν εισέλθουν σε υπεραγορασμένες περιοχές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαγραμματική συμπεριφορά του FTSE-40, καθώς οι περισσότερες μετοχές δείχνουν να εξέρχονται από μεσοχρόνιες συσσωρεύσεις ανοίγοντας δρόμο για υψηλότερα επίπεδα τιμών, εμφανίζοντας discount αποτιμήσεων και αποδόσεων σε σχέση με αυτές του FTSE-20, σύμφωνα με την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, που προσθέτει ότι αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί τότε θα μπορούμε να κάνουμε λόγο για θερμό καλοκαίρι και ίσως επανεμφάνιση μέρους των παραδοσιακών εγχώριων κωδικών που δραστηριοποιούνται σε χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, δεδομένης της επιτυχούς πρώτης εξέτασης στα ΔΠΧΠ από το σύνολο των εισηγμένων.

Τι έγινε την Παρασκευή 1η Ιουλίου: Η αγορά έκλεισε ανοδικά, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται κατά 0,42% και ΅ε τις ΅ετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε Alpha Bank, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v