Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία Finance: Πιθανότατη μια νέα άνοδος

Θετικό παραμένει το κλίμα στη Σοφοκλέους, αναφέρει η Εγνατία Finance, ενώ περαιτέρω ανοδική κίνηση προς νέο υψηλό έτους κατά τις επόμενες εβδομάδες συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες. Η χρηματιστηριακή βλέπει upside potential 8% για τον Γ.Δ. και αναθεωρεί τις συστάσεις για τέσσερις εταιρίες.

Εγνατία Finance: Πιθανότατη μια νέα άνοδος
Θετικό παραμένει το κλίμα στη Σοφοκλέους αναφέρει η Εγνατία Finance, ενώ περαιτέρω ανοδική κίνηση προς νέο υψηλό έτους κατά τις επόμενες εβδομάδες συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες.

Το υψηλό έτους είναι μόνο 2,5% από τα τρέχοντα επίπεδα αναφέρει η χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο της report, ενώ τονίζει πως το upside potential που προκύπτει από τις αποτιμήσεις του Γ.Δ. και του FTSE 20 βρίσκεται στο 8% και 9,5%, αντίστοιχα, χωρίς ακόμη να έχει ενσωματωθεί η ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για την Εθνική.

Τα αποτελέσματα δεν αποκάλυψαν κάποια έκπληξη για την πλειονότητα των εταιριών και ειδικά για την υψηλή κεφαλαιοποίηση, αναφέρει η Χρηματιστηριακή. Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό κλάδο, τονίζει πως η προώθηση της λύσης στο Ασφαλιστικό και η γενικότερα καλή επίδοση -με την εξαίρεση της Alpha Bank- έχουν αναζωογονήσει το ενδιαφέρον για τον κλάδο.

Η χρηματιστηριακή είναι πολύ ικανοποιημένη με τις επιδόσεις της Εθνικής Τράπεζας, η οποία παραμένει top pick της από τον κλάδο, ενώ για την Alpha Bank αναφέρει πως η αποκόμιση κερδών θα είναι περιορισμένη, καθώς τα θεμελιώδη της τράπεζας παραμένουν ικανοποιητικά.

Στο ίδιο report η χρηματιστηριακή προχωρά σε αναθεώρηση των συστάσεών της για τέσσερις εταιρίες. Αναλυτικά, η σύσταση για την Τράπεζα Πειραιώς υποβαθμίζεται από ”αγορά” σε ”συσσώρευση”, ενώ αντίθετα αυτές για την Chipita και τη Φουρλής αναθεωρούνται ανοδικά σε ”συσσώρευση” από ”διακράτηση”. Τέλος, η σύσταση για τις Μινωικές αναπροσαρμόζεται σε ”συσσώρευση” από ”μείωση θέσεων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v