Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Νέες εκτιμήσεις για κέρδη 2005-7 από CSFB

Σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΠΑΠ το 2005, αλλά και σε ανοδική για τα δύο επόμενα έτη προχώρησε η CSFB, ενώ θετικής υποδοχής έτυχαν οι ανακοινώσεις του Οργανισμού για τις πωλήσεις του α΄ εξαμήνου.

ΟΠΑΠ: Νέες εκτιμήσεις για κέρδη 2005-7 από CSFB
Σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΠΑΠ το 2005, αλλά και σε ανοδική για τα δύο επόμενα έτη προχώρησε η CSFB, σύμφωνα με το πρωινό της report.

Συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 μειώνονται κατά 2% (στο 1,61 ευρώ), ενώ αυτές για το 2006 και το 2007 αναθεωρούνται ανοδικά κατά 7,3% (1,84 ευρώ) και κατά 31,6% (στα 2,54 ευρώ), αντίστοιχα.

Ο οίκος αποδίδει τις αλλαγές στις εκτιμήσεις του σχετικά με την εξαγγελία των νέων μέτρων για την αναζωογόνηση του Στοιχήματος. Τόσο η Intralot όσο και οι πράκτορες αφαιρούν μερίδιο από τον ΟΠΑΠ, αναφέρει ο οίκος, ενώ όπως επισημαίνει, ο Οργανισμός χρειάζεται με τη σειρά του να αφαιρέσει μερίδιο αξίας 50 εκατ. ευρώ από τον παράνομο τζόγο, ώστε να παραμείνει κερδοφόρος.

Η CSFB υποθέτει πως οι αγώνες ελληνικού ποδοσφαίρου και τα άλλα μέτρα θα αφαιρέσουν μερίδιο αξίας 350 εκατ. ευρώ από την παράνομη αγορά στοιχηματισμού, ενώ εκτιμά το κόστος τής από τον ΟΠΑΠ διαχείρισης του Στοιχήματος (μετά το 2007) στα 70 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, θετικά σε γενικές γραμμές σχόλια συγκέντρωσε η ανακοίνωση των πωλήσεων από τον ΟΠΑΠ για το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, η Eurobank Securities χαρακτηρίζει τα στοιχεία για τις πωλήσεις των παιχνιδιών του αντίστοιχα των όσων είχε εξαγγείλει η διοίκηση.

Ανάλογα με τις εκτιμήσεις της χαρακτηρίζει τα έσοδα η Emporiki Χρηματιστηριακή, ενώ την άποψη ότι ”οι επενδυτές πρέπει να εστιάσουν μάλλον στα πρόσφατα μέτρα για την αναζωογόνηση του Στοιχήματος παρά σε στοιχεία του παρελθόντος” εκφράζει η HSBC.

Από την πλευρά της και η Marfin Analysis χαρακτηρίζει τα στοιχεία αντίστοιχα των προβλέψεών της, ενώ σημειώνει πως αναμένει το β΄ μισό του έτους να είναι ισχυρότερο, λόγω των μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για το στοίχημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v