Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολα ρευστά...

Αν μη τι άλλο οι εξελίξεις και η διαφαινόμενη σύγκρουση με τους συνδικαλιστές για το Ασφαλιστικό των τραπεζών και την εθελουσία έξοδο του ΟΤΕ προϊδεάζουν για ενδιαφέρουσα συνέχεια. Απέχουν μέχρι νεωτέρας στην πλειονότητά τους οι ξένοι, ενώ η ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για το έργο της Ψυττάλειας φέρνει στο προσκήνιο και πάλι τον κατασκευαστικό κλάδο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι εξελίξεις από το Ασφαλιστικό των τραπεζών και τον ΟΤΕ είναι αυτές που διαμορφώνουν κυριολεκτικά και τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Η βαρύτητα που δίνεται σε αυτά τα δύο εκκρεμή θέματα φαίνεται να είναι μεγαλύτερη ακόμη και από αυτήν που αποδίδεται στο αποτέλεσμα του γαλλικού δημοψηφίσματος.

Είναι προφανές πως η εκκρεμότητα κρατά εκτός αγοράς την πλειονότητα των ξένων, αφήνοντας μεγαλύτερο πεδίο δράσης σε ορισμένους Έλληνες διαχειριστές.

Αυτό πρακτικά μπορεί να οδηγεί κυρίως σε βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις μετοχών του FTSE-20 που εμπλέκονται, είτε άμεσα είτε έμμεσα, με τις εξελίξεις.

Η χθεσινή αντίδραση της Alpha Bank κατά 1,28% με συναλλαγές τριπλάσιες από αυτές της Εθνικής και σχεδόν διπλάσιες από της Eurobank ενισχύει την εκτίμηση κύκλων της αγοράς πως η Alpha σε επόμενη φάση μπορεί να αποτελεί καταλύτη εξελίξεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τις τελευταίες περίπου δύο εβδομάδες στη μετοχή της εμφανίζονται αγοραστές για λογαριασμό... κωδικών που λέγεται ότι καταλήγουν σε πελάτες στο Λονδίνο.

Ανάλογο ενδιαφέρον, λόγω της στάσης που προαναγγέλλει ότι θα τηρήσει η ΟΤΟΕ, παρουσιάζει η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ στην αγορά αναμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της Cosmote.

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει –ειδικότερα για όσους τοποθετήθηκαν την Παρασκευή στα 20,2 ευρώ– η μετοχή της ΔΕΗ, που μετά την αρχική διόρθωση της Δευτέρας επανήλθε χθες στα 20,40 ευρώ με συναλλαγές περίπου 440.000 τεμαχίων.

Το ενδιαφέρον στοιχείο των ημερών αφορά στην αντίδραση της μετοχής των ΕΧΑΕ από τα 6,30 στα 6,46 ευρώ, στην άνετη απορρόφηση των τεχνικών απωλειών για τις μετοχές των Μυτιληναίου – ΜΕΤΚΑ, στην υπεραντίδραση της Lamda, στην ισχυροποίηση της θέσης του Άκτωρα (μετά μάλιστα και την ανάδειξη της γερμανικής Bilfinger ως προσωρινού μειοδότη για το έργο της Ψυττάλειας), στις τοποθετήσεις κυρίως ξένων θεσμικών που οδηγούν τη μετοχή της Coca-Cola στα 22,28 ευρώ (μέγιστη τιμή 52 εβδομάδων στα 22,42 ευρώ), όπως επίσης και στην προσέγγιση της ιστορικά υψηλής τιμής των 12,92 ευρώ για τη μετοχή της Motor Oil, που χθες ”έκλεισε” στα 12,74 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v