Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ”ρελαντί” η αγορά

Εμφανής η στάση αναμονής που τηρούν οι ενεργοί ”παίκτες” της Σοφοκλέους. Στο περίπου 1 προς 2 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, τη στιγμή που από τον FTSE-20 ενδιαφέρον παρουσιάζει η αυξημένη εμπορευσιμότητα της Alpha Bank, το ”γύρισμα” της Εθνικής και ο συγκριτικά υψηλός τζίρος σε ΔΕΗ και Cosmote.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικτή εικόνα εμφανίζει η αγορά, καθώς ο FTSE-20 κυμαίνεται οριακά πέριξ των 1.613 μονάδων, ο δε Γ.Δ. διαμορφώνεται οριακά χαμηλότερα προς τις 2.889 μονάδες.

Η μέχρι στιγμής χαμηλή τιμή για τον μεν πρώτο διαμορφώνεται στις 1.606,8 μονάδες, για το δε Γενικό στις 2.879 μονάδες.

Στην Εθνική οι πωλητές έφτασαν μέχρι τα 26,36 ευρώ, για να εκδηλωθούν στη συνέχεια αγορές προς τα 26,52 ευρώ (0,30%).

Όμως, τόσο οι πράξεις των πρώτων όσων και των δεύτερων είναι μέχρι στιγμής άκρως περιορισμένες.

Αντιθέτως, συγκριτικά υψηλή εμπορευσιμότητα σημειώνεται στη μετοχή των Alpha (1%), με περισσότερα των 100.000 τεμαχίων (στις 11:45), Cosmote, ΔΕΗ και δευτερευόντως σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώθηκε μετά τα πρώτα 40 λεπτά στο περίπου 1 προς 2, ενώ από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι πωλητές που βγαίνουν σε Μέτκα και Μυτιληναίο, μέχρι τα 6,46 και 8,76 ευρώ αντίστοιχα, οι αυξημένες συναλλαγές και σήμερα στο Ιατρικό Αθηνών, μέχρι τα 1,87 ευρώ, ο τζίρος στην Εγνατία και βεβαίως η υψηλή συναλλακτικότητα για τη μετοχή της Άκτωρ στα 3,24 ευρώ και της Νotos στα 3,26 ευρώ.

Η συνέχεια προοιωνίζεται ενδιαφέρουσα, καθώς από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση πραγματοποιούνται συναλλαγές σε Frigoglass, ΑΕΓΕΚ, Ατέρμων (περίπου μισό εκατ. τεμάχια, με τη μετοχή στο +4,8%), αλλά και σε ορισμένους ακόμη τίτλους αυτής της κατηγορίας.

Ειδικότερα για την Ατέρμων, το ενδιαφέρον εκδηλώνεται ύστερα από κύκλο παρουσιάσεων σε επενδυτές του εξωτερικού, ενώ βραχυπρόθεσμα δέλεαρ για τη μετοχή αναδεικνύεται η υψηλή μερισματική της απόδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v