Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στείλτε στο μαντρί τα κομματόσκυλα!

Τι κακό έκαναν τα γαλάζια παιδιά του κ. Παυλόπουλου; ”Περπάτησαν” πάνω στον δρόμο που άνοιξαν οι σύμβουλοι των υπουργών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε, βέβαια, άλλα πράγματα. Αλλά, άνθρωποι είναι και οι σύμβουλοι των υπουργών. Αν θέλανε να αναζητήσουν το θείο, θα είχαν πάει σε μοναστήρι...

Στείλτε στο μαντρί τα κομματόσκυλα!
Τι κακό έκαναν τα γαλάζια παιδιά του κ. Παυλόπουλου; ”Περπάτησαν” πάνω στον δρόμο που άνοιξαν οι σύμβουλοι των υπουργών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε, βέβαια, άλλα πράγματα.

Αλλά, άνθρωποι είναι και οι σύμβουλοι των υπουργών. Αν θέλανε να αναζητήσουν το θείο, θα είχαν πάει σε μοναστήρι...

Πίσω από αυτόν τον ”βομβαρδισμό” των αποκαλύψεων κρύβονται πιθανότατα οικονομικά και πολιτικά παιγνίδια. Όπως, δηλαδή, συμβαίνει πάντοτε. Δεν είναι, όμως, αυτό το πρόβλημά μας.

Αλλά το γεγονός ότι το μόνο στο οποίο διαφέρουν, τελικά, τα κομματόσκυλα είναι το χρώμα του λουριού τους. Άλλα έχουν γαλάζιο και άλλα πράσινο.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να απαλλαχτούμε από τη διαφθορά, θα πρέπει να έχουμε απαλλαγεί νωρίτερα από τους κάθε λογής κρατικοδίαιτους δικτατορίσκους.

Κι αν νομίζουν αυτοί οι κύριοι (και οι κυρίες ενίοτε) ότι ”αδικούνται”, ας δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στον ιδιωτικό τομέα.

Εκεί όπου πιθανότατα δεν θα είχαν προσληφθεί ούτε καν για να κολλάνε γραμματόσημα. Κι όμως! Οι άνθρωποι αυτοί ασκούν εξουσία. Είναι εκείνοι που με τον άλφα ή βήτα τρόπο αποφασίζουν για τις τύχες μας.

Ο κύριος Καραμανλής εμφανίζεται στα ρεπορτάζ να είναι εξαγριωμένος με όλα αυτά που συμβαίνουν. Και δικαίως. Όχι μόνο διότι είναι συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στο νέο πολιτικό ήθος που προσπάθησε να επιβάλει στην παράταξή του και στη χώρα, αλλά και διότι τα τρωκτικά αυτού του είδους ακυρώνουν στην πράξη οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια για να αναδειχτεί μία άλλη Ελλάδα. Για να θάφτει οριστικά η Ελλάδα της ρεμούλας και του κομματισμού.

Τι πρέπει να γίνει; Το πιο απλό! Να αναζητήσουν τα υπουργεία το στελεχιακό τους δυναμικό από το υπάρχον προσωπικό και να στείλουν στο σπίτι τους τα κρατικοδίαιτα κομματικά τους στελέχη.

Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι τα κομματόσκυλα γνωρίζουν καλύτερα τα θέματα των υπουργείων από ό,τι οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Τότε, ας στείλουμε στο σπίτι τους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και ας βάλουμε μία μεγάλη ταμπέλα έξω από κάθε υπουργείο: ”Το παρόν κατεδαφίζεται”...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v