Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης - χαμηλοί όγκοι

Με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι αναλυτές πως θα κινηθεί η αγορά σήμερα. ”Κλειδί” για την πορεία της αγοράς παραμένει η επίλυση του Ασφαλιστικού, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των ΚΑΕ και Γερμανού.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης - χαμηλοί όγκοι
Τι εκτιμάται για σήμερα: Χαμηλούς όγκους συναλλαγών και πιθανές κινήσεις αποκόμισης κερδών προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis.

Η Emporiki θεωρεί ότι η συσσώρευση τιµών στα τρέχοντα επίπεδα σε επίπεδο Γενικού Δείκτη συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τη σηµερινή συνεδρίαση, καθώς -όπως εξηγεί- η εικόνα των διεθνών αγορών, αν και παραµένει θετική, δεν έχει καταφέρει να συµπαρασύρει στον ίδιο βαθµό και την ελληνική αγορά.

Η Proton Securities εκτιμά πως τα δημοσιεύματα εκείνα που κάνουν λόγο για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις γύρω από το Ασφαλιστικό ενδέχεται να βαρύνουν την ψυχολογία της αγοράς.

Η Σίγμα Securities αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ενδέχεται να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ παράλληλα εκτιμά πως στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των Γερμανού και ΚΑΕ λόγω της ανακοίνωσης των μεγεθών πρώτου τριμήνου.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως, όπως ήταν αναμενόμενο, η Σοφοκλέους κινήθηκε με τάσεις συσσώρευσης, οι οποίες και αναμένεται να διατηρηθούν βραχυπρόθεσμα.

Η Εγνατία Finance επισημαίνει πως είναι θετικό το γεγονός ότι το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές συνεχίζει να υφίσταται, συμπληρώνοντας πως θα εντείνεται καθώς πλησιάζουμε στη λύση του Ασφαλιστικού.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance σημειώνει πως ενδέχεται να παρουσιστούν κάποιες πιέσεις στην αγορά προερχόμενες από τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ, οι οποίες όμως αναμένεται να υποχωρήσουν, καθώς οι τιμές των μετοχών των εν λόγω τίτλων διαμορφώνονται σταδιακά σε ”ελκυστικά” επίπεδα.

Τι έγινε χθες: Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης καταγράφοντας απώλειες 0,40%, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 112,4 εκατ. ευρώ (κατά 35% χαμηλότερα), αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v