Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές διακυμάνσεις και ”πίεση” για ΟΠΑΠ

Με τη μετοχή του ΟΠΑΠ να δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από τον FTSE 20 κινείται χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις, μέχρι στιγμής, η αγορά, ενώ ιδιαίτερα θετική κρίνεται η συμπεριφορά της Alpha Bank, παρά την εισαγωγή των νέων μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οριακές είναι οι μέχρι στιγμής διακυμάνσεις, που αρχικά έφεραν το Γενικό Δείκτη προς τις 2.910 μονάδες.

Η πίεση όμως που ασκείται στη μετοχή του ΟΠΑΠ (-2,3%) επηρεάζει εν μέρει την τάση του FTSE 20.

Αντίρροπα, μέχρι στιγμής, λειτουργεί η Alpha στα 21,70 ευρώ, ενώ μικρή είναι η διακύμανση της Εθνικής στα 26,30 ευρώ, της Eurobank στα 25,44 ευρώ, της Εμπορική στα 24,06 ευρώ και της Πειραιώς στα 14,38 ευρώ.

Από τον τραπεζικό κλάδο η μόνη άξια αναφοράς, μέχρι στιγμής, αντίδραση σημειώνεται (+2,1%) για τον τίτλο της Εγνατίας Τράπεζας.

Μοιρασμένη είναι επίσης η εικόνα από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου διακρίνονται ελάχιστες μόνο περιπτώσεις.

Η Promota, λόγω πώλησης του ακινήτου, εμφανίζει το μεγαλύτερο αναλογικά ποσοστό θετικής μεταβολής, ενώ παρέμεναν χαμηλές στα πρώτα 40 λεπτά οι συναλλαγές σε αρκετούς τίτλους.

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί πως σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται περιορισμένη εμπορευσιμότητα για μετοχές εταιριών που στις τελευταίες συνεδριάσεις είχαν εμφανίσει (με αξιόλογη συναλλακτική κίνηση) σημαντική άνοδο.

Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, διαπιστώνεται πως η προσφορά παραμένει ιδιαίτερα φειδωλή, ακόμη και μετά την αντίδραση που ξεπερνά το 20–25%.

Αυτό αποτελεί, για τις συγκεκριμένες, μεμονωμένες μετοχές, ενθαρρυντική ένδειξη για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v