Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιων τόνων αντίδραση στην αγορά

Ηπιότερη του αναμενομένου ήταν η πίεση που ασκήθηκε στη μετοχή του ΟΤΕ, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της εθελουσίας εξόδου. Ενισχύεται η θέση των Alpha Bank, Eurobank, Εμπορικής, ενώ αντιδρούν στο σύνολό τους οι μετοχές θυγατρικών του ομίλου της Εθνικής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τη στιγμή που η υποχώρηση του ΟΤΕ προς τα 13,98 ευρώ, λόγω των εξελίξεων στο θέμα της εθελουσίας εξόδου, εξισορροπήθηκε με σχετικά χαμηλή προσφορά, φαίνεται πως περνούν τα δύσκολα, τουλάχιστον για τον Οργανισμό.

Ο FTSE-20 αντέδρασε προς τις 1.602 μονάδες, για να διαμορφωθεί στη συνέχεια εύρος διακύμανσης ιδιαίτερα περιορισμένο με βάση τις 1.596,5 μονάδες.

Αυξημένες εμφανίζονται οι συναλλαγές στη μετοχή της Eurobank προς την υψηλή τιμή των 24,92 ευρώ, στη μετοχή της Cosmote μέχρι τα 14,14 ευρώ, στον ΟΠΑΠ προς τα 20,98 ευρώ και στη ΔΕΗ μέχρι τα 20,74 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το πακέτο της Επιχείρησης απορροφήθηκε από ξένους διαχειριστές στην τιμή των 20,2 ευρώ, ενώ το μέρισμα που διανέμεται είναι ύψους 0,90 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών παραμένει ελαφρά υπέρ των πρώτων.

Από την πρώτη κατηγορία, με βάση τις συναλλαγές αρχής, ξεχωρίζουν οι Εθνική Ασφαλιστική, Sex Form, ΓΕΚ, ΝΕΛ, Τέρνα, Βιοχάλκο, Αεγέκ, Εθνική Ακινήτων, Μινωικές Γραμμές, JP Άβαξ και ορισμένες ακόμη.

Επίσης από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση μέχρι στιγμής ξεχωρίζουν οι Άκτωρ στα 3,20 ευρώ, Σιδενόρ στα 2,51 ευρώ, ΕΧΑΕ στα 6,26 ευρώ, Αττικής στα 4,50 ευρώ, αλλά και οι Lavipharm, Αθηνά, Blue Star Ναυτιλιακή, Φοίνιξ, Χατζηιωάννου.

Για τη συνέχεια κρίνεται απαραίτητη η συντήρηση του FTSE-20 στο τρέχον εύρος διακύμανσης και η απορρόφηση της όποιας προσφοράς εκδηλώνεται πέριξ των 14 ευρώ στη μετοχή του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v