Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στους πόρους από το Δ’ ΚΠΣ, στις εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας, στα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Eurobank, στο placement της ΔΕΗ, αλλά και στη διαμάχη μεταξύ ΟΤΕ και παρόχων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στους πόρους από το Δ’ ΚΠΣ, στις εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας, στα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Eurobank, στο placement της ΔΕΗ, αλλά και στη διαμάχη μεταξύ ΟΤΕ και παρόχων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Δημόσιο: Μετά το τελευταίο κρούσμα με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Ελευθεροτυπία τονίζει πως αποκαλύπτεται ότι χρησιμοποιούνται και ”αντικλείδια” για τις αμπαρωμένες από το ΑΣΕΠ πόρτες.

ΚΠΣ: Κρίσιμες για την κατανομή των πόρων του Δ’ ΚΠΣ είναι οι επόμενες ημέρες, αν και οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ιδιαιτέρως θετικές για την Ελλάδα, αναφέρει Το Βήμα, συμπληρώνοντας πως η πρόταση της Επιτροπής υπολογίζει σε 20,6 δισ. ευρώ τα κονδύλια που θα εισπράξει η χώρα μας από το Δ’ ΚΠΣ.

Πλήγμα αποτελεί για την Ελλάδα η μείωση του Δ’ ΚΠΣ σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία σημειώνει επίσης πως χάνονται 14 δισ. ευρώ από τα αρχικά προβλεπόμενα κονδύλια.

Επενδύσεις: Να αναθερμάνει το ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών εν όψει αποκρατικοποιήσεων θα επιδιώξει ο Κώστας Καραμανλής με την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, όπου συναντάται σήμερα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, αναφέρει ο απεσταλμένος του Κέρδους στην Αμερική.

Φοροέλεγχοι: Η ζοφερή εικόνα που παρουσιάζουν τα δημόσια έσοδα οδηγεί τις εφορίες να ανασύρουν από τα ράφια τους περισσότερες από ένα εκατομμύριο εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου, με στόχο την αύξηση των εσόδων μέσω της άμεσης περαίωσής τους, επισημαίνει το Κέρδος.

Παλαιές φοροϋποθέσεις ακινήτων ανοίγουν οι ΔΟΥ, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Οι χρηματιστηριακές αρχές σκληραίνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους και φαίνεται ότι είναι αποφασισμένες να επιβάλουν την τάξη στη Σοφοκλέους, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, επισημαίνοντας πως η επιβολή σκληρών ποινών στην περίπτωση της Ρόκας έρχεται να επιβεβαιώσει αυτήν ακριβώς την τάση.

Τουρισμός: Με ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα ξεκινάει η φετινή περίοδος για τον τουρισμό μετά μια δύσκολη τετραετία, τονίζει η Καθημερινή.

Αύξηση 7% για τη νέα τουριστική περίοδο προβλέπει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις με τέσσερις μεγάλες επενδύσεις, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Η Εξπρές επισημαίνει πως η κυβέρνηση σχεδιάζει συνδυασμένες παρεμβάσεις στο εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας, που θα οδηγήσουν σε αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας ως προορισμού και θα ενισχύσουν τους επαγγελματίες του κλάδου.

Οι Αμερικανοί τουρίστες ξανάρχονται είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου.

Τράπεζες: Οι ανακοινώσεις των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων των πέντε μεγάλων τραπεζών θα δώσουν νέο τόνο στην αγορά, εκτιμά η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που συμπληρώνει πως, σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχει συλλέξει, ο μέσος ρυθμός αύξησης των κερδών προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας για το πρώτο τρίμηνο του έτους θα διαμορφωθεί σε 24,28%.

Αγορά Γάλακτος: Έντονος ανταγωνισμός ξέσπασε μεταξύ των γαλακτοβιομηχανιών για τα μερίδια αγοράς, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία την ίδια ώρα τα δύο αρμόδια υπουργεία, Ανάπτυξης και Γεωργίας, διαφωνούν για τον ορισμό του ”φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος”.

Eurobank: Στα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Eurobank αναφέρεται ο Τύπος της Παρασκευής.

ΟΤΕ: Πολιτική χείρα βοηθείας επιζητεί τώρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης, κάτι που μεταφράζεται σε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την πρόωρη συνταξιοδότηση 5.000 υπαλλήλων με την ταυτόχρονη κατάργηση του καθεστώτος μονιμότητας για όσους προσλαμβάνονται εφεξής, τονίζει η Καθημερινή.

Με προσφυγές στα δικαστήρια θα αντιμετωπίσουν οι εναλλακτικοί πάροχοι τις βαριές κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον τους ο ΟΤΕ για χρέη 120 εκατ. ευρώ και τις απειλές ότι θα διακόψει τις συνδέσεις τους εάν δεν πληρώσουν τα οφειλόμενα, επισημαίνει Το Βήμα.

ΔΕΗ: Άλλαξε χέρια το 2,37% της ΔΕΗ, σημειώνει Το Βήμα, εξηγώντας πως πούλησε η Fidelity ενώ οι αγοραστές ήταν θεσμικοί.

Πειραιώς ΕΕΑΠ: Δόθηκε ”πράσινο φως” για την Πειραιώς ΕΕΑΠ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία επισημαίνει πως πρόκειται για την πρώτη εταιρία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας στο Χ.Α.

ΟΛΠ: Υπέρ της απόφασης για αύξηση των τιμολογίων του ΟΛΠ τάσσεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ν. Αναστασόπουλος, απαντώντας στις αντιδράσεις που υπήρξαν από την πλευρά του Πανελληνίου Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων και Επαγγελματιών Χρηστών Πειραιώς, αναφέρει η Καθημερινή.

Δέλτα Συμμετοχών: Τη θέση του στην αγορά ισχυροποιεί ο όμιλος της Δέλτα Συμμετοχών, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην Εξπρές ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Justin Jenk.

ΕΥΔΑΠ: Στους διαδόχους του κ. Γλυνιαδάκη στην ΕΥΔΑΠ αναφέρεται η Ημερησία, η οποία σημειώνει πως ως πρόεδρος τοποθετείται το νέο μέλος του Π.Σ. της Ν.Δ. κ. Κ. Κωστούλας.

Altec Telecoms: Έργο 7,5 εκατ. ευρώ της Σύζευξις ανέλαβε η Altec Telecoms σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως έπεται και νέα σύμβαση προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v