Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούμενο η σταθεροποίηση

Τα αποτελέσματα της Eurobank, οι εξελίξεις γύρω από το Aσφαλιστικό των τραπεζών, το πακέτο του Σαράντη, η υπόθεση Ρόκα προσδίδουν ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση. Επιπλέον, η επιμέρους αντίδραση μεμονωμένων μετοχών από το μεσαίο χώρο μπορεί να προσελκύσει μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ανακοίνωση από τη Eurobank αποτελεσμάτων αυξημένων κατά 35,2% ενδέχεται να αποτελεί το αντίβαρο στις πρόσφατες κινήσεις των Εθνικής και Alpha Bank.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του euro2day.gr σε οκτώ οίκους (δες σχετικό θέμα), τα μεγέθη της Eurobank προβλεπόταν να αυξηθούν κατά 30%, ενώ τελικά διαμορφώθηκαν στα 108,5 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, καλά ενημερωμένες πηγές στη Σοφοκλέους σχετίζουν τη μετάθεση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από Εθνική και Alpha Bank με την προωθούμενη (και άνωθεν) επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών.

Εάν είναι έτσι, τότε οι προτάσεις της Merrill Lynch στην τελευταία της έκθεση για τον κλάδο (δες σχετικό θέμα) μπορεί να αποτελούν και προοίμιο επανατοποθετήσεων ξένων διαχειριστών.

Μέχρι στιγμής, όμως, οι μόνες εμφανείς κινήσεις των ξένων είναι οι πρόσφατες αγορές τους σε JP Άβαξ, Τέρνα και χθες στον Σαράντη, όπου απέκτησαν το 3,9% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Ένα θέμα επίκαιρο που απασχολεί την επενδυτική κοινότητα αφορά στις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο της Εμπορικής και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Σε αυτή την περίπτωση, τονίζουν οι πηγές, αποκτά εύλογο ενδιαφέρον το ύψος της τιμής που θα γίνει η αύξηση.

Βέβαια, το φλέγον ζήτημα ηθικής και τάξεως που αφορά στην αγορά σχετίζεται με την τελευταία κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να επιβάλει, ομολογουμένως υψηλότατο, πρόστιμο στους μετόχους της Ρόκας.

Μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση των μετόχων και της εταιρίας η όλη υπόθεση αποκτά ευρύτερο ενδιαφέρον, καθώς το πιθανότερο είναι να αποσαφηνιστούν έννοιες και όροι που ενδιαφέρουν ή που στο μέλλον μπορεί να αφορούν και άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Για τη σημερινή συνεδρίαση ζητούμενη είναι, λόγω και της λήξης των ΣΜΕ μηνός Μαΐου, η σταθεροποίηση του FTSE-20 γύρω από τις υποκείμενες τιμές (δηλαδή πέριξ των 1.585 μονάδων) και ενδεχομένως επιμέρους αντίδραση μεμονωμένων μετοχών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, όπου κάτι φαίνεται να κινείται και πάλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v