Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: ”Ελκυστικές” οι ελληνικές τράπεζες

”Ελκυστική ευκαιρία” διακρίνει στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές η Merrill Lynch, όπως αναφέρει σε σχετική της έκθεση (13/5), όπου δηλώνει ότι η Εθνική παραμένει η πρώτη της επιλογή. Οι τιμές-στόχοι, οι συστάσεις και οι προβλέψεις για τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου των Εθνική, Alpha, Eurobank και Εμπορική.

Merrill Lynch: ”Ελκυστικές” οι ελληνικές τράπεζες
”Ελκυστική ευκαιρία” διακρίνει στις ελληνικές τράπεζες η Merrill Lynch, ύστερα από την πρόσφατη πτώση στις τιμές των μετοχών, όπως αναφέρει σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 13 Μαΐου.

Ο ξένος οίκος δηλώνει πως η μετοχή της Εθνικής παραμένει η πρώτη της επιλογή (με τιμή-στόχο τα 34 ευρώ και σύσταση ”buy”), συμπληρώνοντας πως διατηρεί τη σύσταση ”buy” για την Alpha Bank (με τιμή-στόχο τα 33 ευρώ).

Για τη Eurobank η Merrill Lynch θέτει τη σύσταση ”neutral” και την τιμή-στόχο στα 27 ευρώ, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 20%, το οποίο είναι ”ελκυστικό” σε σχέση με τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών τραπεζικών τίτλων, αλλά σημαντικά χαμηλότερο από το 26%-27% περιθώριο ανόδου που διαθέτουν οι Εθνική και Alpha Bank.

Σχετικά με την Εμπορική Τράπεζα, ο ξένος οίκος συνιστά ”sell” με τιμή-στόχο τα 20 ευρώ, που υποδηλώνει περιθώριο πτώσης της τάξης του 18%.

H Merrill Lynch επισημαίνει πως δεν διακρίνει κάποιον ουσιαστικό λόγο για την υποαπόδοση των ελληνικών τραπεζών, καθώς –όπως τονίζει– τα μεγέθη πρώτου τριμήνου αναμένεται να είναι ισχυρά, ενώ ανάλογο προβλέπει πως θα είναι και το outlook για το σύνολο του 2005.

Σε αυτό το πλαίσιο συμπληρώνει πως προβλέπει κέρδη ανά μετοχή αυξημένα κατά 33% (κατά μέσο όρο) για το 2005, και κατά 20% για το 2006.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε χθες 16 Μαΐου στα 26,94 ευρώ, της Alpha Bank στα 22,10 ευρώ, της Eurobank στα 23,88 ευρώ και της Εμπορικής στα 23,98 ευρώ.

-----Προβλέψεις για μεγέθη πρώτου τριμήνου

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη πρώτου τριμήνου, η Merrill Lynch εκτιμά πως τα έσοδα της Εθνικής Τράπεζας θα ενισχυθούν κατά 12% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2004 και κατά 2% συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2004.

Για τα λειτουργικά κέρδη πρώτου τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας, ο ξένος οίκος αναμένει αύξηση 34% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2004, λόγω της ανάπτυξης των εσόδων.

Αναφορικά με τα πρώτο τρίμηνο της Alpha Bank, η Merrill Lynch εκτιμά πως τα λειτουργικά κέρδη θα ενισχυθούν κατά 13% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της απελθούσας χρήσης και κατά 15% συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2004, διαμορφούμενα στα 161 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένει έσοδα ενισχυμένα κατά 8%.

Σχετικά με τη Eurobank προβλέπει άνοδο 22% στα έσοδα πρώτου τριμήνου, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2004, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των εσόδων από τόκους, αλλά και των προμηθειών.

Τα κέρδη προ φόρων της Eurobank, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της Merrill Lynch, αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική άνοδο, της τάξης του 40%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2004.

Τέλος και όσον αφορά στην Εμπορική, προβλέπει αύξηση 79% στα κέρδη προ φόρων, καθώς εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 26 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v