Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πιέσεις στην Εθνική δίνουν τον τόνο

Ύστερα από αρκετές συνεδριάσεις ο FTSE-20 υποχωρεί χαμηλότερα των 1.600 μονάδων, με τη μετοχή της Εθνικής να υποχωρεί έως και 2,7%, εν μέρει λόγω και της αποκοπής του μερίσματος. Αντιδρούν 3Ε, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΕΧ και ορισμένες ακόμη μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τη μετοχή της Εθνικής να υποχωρεί μέχρι και 2,7% (αποκοπή μερίσματος 0,60 ευρώ), ο FTSE-20 πιέζεται ύστερα από αρκετές συνεδριάσεις και πάλι χαμηλότερα των 1.600 μονάδων.

Η απογοητευτική, και από πλευράς συναλλαγών, εικόνα των τελευταίων ημερών διατηρείται και σήμερα, με το όποιο ελάχιστο ενδιαφέρον να περιορίζεται σε επιλεγμένους τίτλους.

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση πραγματοποιείται, συγκριτικά, ικανοποιητικός τζίρος στη μετοχή της Intralot (προς τα 23,28 ευρώ), στα ΕΧΑΕ, που υποχωρούν (δικαιολογημένα) στα 6,52 ευρώ, στο Μυτιληναίο (εν όψει ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων) και ακόμη στις Spider, Eλληνικά Καλώδια, ΕΛΤΕΧ, Μινωικές Γραμμές και ελάχιστες ακόμη περιπτώσεις.

Ενδεικτικό του κλίματος ατονίας και απάθειας που επικρατεί στην αγορά αποτελεί το γεγονός πως το μόνο θέμα που συζητείται σήμερα μεταξύ των ενεργών ”παικτών” αφορά στην παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που συζητεί η Κεφαλαιαγορά (δες σχετικό θέμα).

Κατάσταση διόλου ενθαρρυντική και παρήγορη για την αγορά, που έχει περιπέσει και πάλι σε δίνη εσωστρέφειας και... αποεπένδυσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v