Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον καιρό της... αδράνειας

Με ακόμη λιγότερες συναλλαγές απ’ ό,τι χθες, διολισθαίνει... αργόσυρτα ο Γ.Δ., ακολουθώντας το κλίμα και τη διάθεση των ημερών. Προβληματίζει πλέον τους ειδικούς της αγοράς η εικόνα... αποεπένδυσης που εμφανίζεται στο ελληνικό χρηματιστήριο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αίσθηση της... αδράνειας είναι διάχυτη για ακόμη μία συνεδρίαση.

Με τον εντυπωσιακό τζίρο των περίπου 65 εκατ. ευρώ στην αγορά εμφανίζεται εικόνα άπνοιας.

Μόλις 49 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές στον FTSE-20 (στις 14:45), με την εμπορευσιμότητα της Εθνικής να μην ξεπερνά τα 150.000 τεμάχια και να θεωρούνται πολλά τα 442.000 τεμάχια στον ΟΠΑΠ και τα περίπου 350.000 στη Eurobank.

Από τους επιμέρους τίτλους ξεχωρίζουν, σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, η Μέτκα, ο Μυτιληναίος, τα ΕΧΑΕ, η μετοχή των οποίων όμως υποχωρεί κατά 1,12%, η Άκτωρ και από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση οι Κυριακίδη, Νεοχημική, Πλαστικά Θράκης και ελάχιστες εξαιρέσεις.

Αυτή, είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι η εικόνα της αγοράς μας, που προβληματίζει όσους ασχολούνται ενεργά μαζί της.

Το ”κλείσιμο” του Γ.Δ. δεν έχει διαδικαστική σημασία από τη στιγμή που ο τζίρος δεν λέει να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Σημείωση: Σήμερα ενημερώθηκε και τυπικά το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη γύρω από το μέτωπο της Δυναμική Ζωή.

Πού βρίσκεται η υπόθεση;

Εκεί που βρίσκεται εδώ και 5-6 μήνες, δηλαδή ούτε καν στην αρχή της, αφού ο διαχειριστικός έλεγχος δεν έχει ακόμη καν ξεκινήσει προκειμένου να διαλευκανθεί η περιβόητη αυτή υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v