Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Tύπος της Τρίτης

Τα μέτρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ο κλάδος των εταιριών επενδύσεων, αλλά και ο τραπεζικός, καθώς και η σημερινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Tύπος της Τρίτης
Τα μέτρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, οι επενδύσεις, ο κλάδος των εταιριών επενδύσεων, αλλά και ο τραπεζικός, καθώς και η σημερινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Βασικός Μέτοχος: Να μη ληφθεί καμία πρωτοβουλία για το θέμα του Βασικού Μετόχου ζητάει με επιστολή της η ΠΕΔΜΕΔΕ σημειώνει η Καθημερινή.

Ανταγωνιστικότητα: Ευελιξία στην αγορά εργασίας και μείωση του εργασιακού κόστους, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, προτείνει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, αναφέρει η Καθημερινή.

Τη λήψη σειράς μέτρων υψηλού πολιτικού κόστους για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προτείνει σε έκθεσή του το ΚΕΠΕ αναφέρει η Ημερησία.

Η Εξπρές επικαλούμενη την ίδια μελέτη σημειώνει πως καταγράφει απώλεια 11% την τελευταία τριετία, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως η μελέτη προτείνει αυστηρά μέτρα για την αγορά εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα κλειστά επαγγέλματα.

Επενδύσεις: Κυνηγητό προς άγραν επενδυτών εξαπολύει η κυβέρνηση, καθώς επί ένα και πλέον έτος ώσπου να εφαρμοσθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος δεν έγιναν επενδύσεις, ενώ το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων παρουσιάζει μόνο τρία επενδυτικά σχέδια για ολόκληρο το 2004.

Μάνατζερ: Στο στόχαστρο της Εφορίας τίθενται πλέον όχι μόνο οι επιχειρήσεις αλλά και οι μάνατζερ που τις διευθύνουν, καθώς και όλα τα διευθυντικά στελέχη που έχουν δικαίωμα μέχρι δεύτερης υπογραφής, τονίζει Το Βήμα.

ΛΑΦΚΑ: Το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε συνταξιούχο της ΑΤΕ και αποφάσισε να επιστραφεί ο ΛΑΦΚΑ αναδρομικά για 7 χρόνια και μάλιστα εντόκως, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Τράπεζες: ”Ακαταμάχητη” ευκαιρία προσφέρει στους επενδυτές η πρόσφατη υποχώρηση των τιμών των ελληνικών τραπεζικών μετοχών (κατά μέσο όρο 5% από τις αρχές του έτους), σύμφωνα με έκθεση της Merrill Lynch την οποία επικαλείται η Καθημερινή.

Γαλακτοκομικά: Με τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποφάσισε να ασχοληθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο προς τούτο συγκαλεί ευρεία σύσκεψη για την προσεχή Πέμπτη με τη συμμετοχή όλων των φορέων της αγοράς, αναφέρει η Καθημερινή.

ΕΕΧ: Συνεχίζεται η συρρίκνωση του κλάδου των εταιριών επενδύσεων χαρτοφυλακίου τόσο σε αξία ενεργητικού όσο και σε αριθμό εταιριών, αφού η μία μετά την άλλη οι ΕΕΧ που ανήκουν σε τράπεζες απορροφώνται από τους μητρικούς ομίλους, σημειώνει Το Βήμα.

ΔΕΚΟ: ”Παράθυρο” για ελεύθερες απολύσεις στις ΔΕΚΟ προσπαθεί να ανοίξει η κυβέρνηση μέσω του ΟΤΕ με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για αλλαγή εργασιακών σχέσεων στον Οργανισμό και την υλοποίηση του σχεδίου εθελουσίας εξόδου, τονίζει Το Βήμα.

Στεγαστικά Δάνεια: Πλημμύρα νέων φθηνών στεγαστικών δανείων θα προκαλέσει σαρωτικές αλλαγές Κοινοτικής Οδηγίας σε εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙ, διευκολύνοντας τις αναχρηματοδοτήσεις παλιών δανείων με χαμηλότερο κόστος για τράπεζες και νοικοκυριά που είναι στο κόκκινο, επισημαίνει το Κέρδος.

Ολυμπιακά Ακίνητα: Το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων δεν θα οδηγήσει σε μια σοβαρή και επιτυχημένη αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων, λένε τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα σύμφωνα με το Κέρδος.

Εθνική: Στους στρατηγικούς στόχους του 2005, στα σχέδια για τις θυγατρικές, αλλά και στο καλό πρώτο τρίμηνο του 2005 αναμένεται να αναφερθεί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο σύμφωνα με την οποία η τράπεζα αναμένει αύξηση 73% στα κέρδη του 2005, τα οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 670 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου.

Eurobank: Για σημαντική αύξηση μεγεθών της Eurobank στο πρώτο τρίμηνο κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει πως τα κέρδη της τράπεζας υπολογίζονται στα 111-112 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα ΔΛΠ.

ΔΕΗ: Για σενάρια αναφορικά με τη διανομή έκτακτου μερίσματος από τη ΔΕΗ κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία αναφέρεται στο πλεόνασμα των 610 εκατ. ευρώ που εμφάνισε η Επιχείρηση από την αναπροσαρμογή των παγίων.

Marfin: Στα 15,5 – 16 εκατ. ευρώ αναμένεται να κυμανθούν τα κέρδη της Marfin για το πρώτο τρίμηνο του 2005, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου, τα οποία είναι ελεγμένα από ορκωτούς, θα ανακοινωθούν στις 13/6.

Intracom: Για το listing της Intrarom στο ρουμανικό χρηματιστήριο ενδιαφέρεται η διοίκηση της Intracom αναφέρει το Κέρδος.

ΕΥΔΑΠ: Στην αποχώρηση του κ. Γλυνιαδάκη από την ΕΥΔΑΠ αναφέρεται η Ημερησία, η οποία αναφέρει πως είχε εμφανιστεί στο γραφείο του μόνο μια φορά μετά το Πάσχα.

Ολυμπιακή: Ενδιαφέρον υπάρχει για το handling της Ολυμπιακής σημειώνει η Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v