Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από την Ευρώπη η τάση, στο επίκεντρο η Εθνική

Από τις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα προέλθει η σημερινή τάση στη Σοφοκλέους, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Στο επίκεντρο η Εθνική λόγω της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης.

ΑΧΕ: Από την Ευρώπη η τάση, στο επίκεντρο η Εθνική
Τι εκτιμάται για σήμερα: Με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και χωρίς σημαντική διαφοροποίηση στη γενικότερη τάση εκτιμά η Marfin Analysis πως θα διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση.

Η Emporiki αναφέρει στο πρωινό της report πως οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να κινηθούν µε θετικό πρόσηµο, έπειτα από τα σηµαντικά χθεσινά κέρδη στις αγορές των ΗΠΑ, δηµιουργώντας τις προϋποθέσεις για επικράτηση θετικού κλίµατος και στην ελληνική αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Emporiki εκτιμά ότι Γενικός Δείκτης θα επιχειρήσει να επανέλθει και να διατηρηθεί πάνω από τις 2.900 µονάδες, µε τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Την κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Proton Securities πως θα ακολουθήσει η Σοφοκλέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή εκτιμά πως στο επίκεντρο θα βρεθεί η Εθνική Τράπεζα λόγω της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που θα ανακοινώσει η Μυτιληναίος, αλλά και η Eurobank (την Πέμπτη), η οποία και ανοίγει τον χορό των αποτελεσμάτων από τον τραπεζικό κλάδο.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance αναφέρει πως η εγχώρια αγορά κατάφερε να υπεραποδώσει των ευρωπαϊκών χθες, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τις τάσεις συσσώρευσης.

Για σήμερα η Εγνατία Finance σημειώνει πως το θετικό άνοιγμα που αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές ενδέχεται να οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη σε οριακά υψηλότερα επίπεδα.

Τι έγινε χθες: Οριακά υψηλότερα (κατά 0,34%) έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης εν μέσω μιας συνεδρίασης η οποία χαρακτηρίστηκε από χαμηλή μεταβλητότητα και σημαντικά μειωμένους όγκους συναλλαγών, οι οποίοι διαμορφώθηκαν στα 93 εκατ. ευρώ, κατά 24% χαμηλότερα, σημειώνει η Marfin Analysis.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν έκδηλο στις τραπεζικές μετοχές, με τις Εθνική (+1,28%), Eurobank (+0,45%) και Alpha Bank (+0,45%) να υπεραποδίδουν, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v