Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σεμνά και ταπεινά!

Σεμνά και ταπεινά. Και τι είναι το σεμνό και τι το ταπεινό; Σεμνή ήταν η Νίκη η γεροντοκόρη. Και ταπεινός ο καντηλανάφτης Ονούφριος μπροστά στο άγιο εικόνισμα. Έτσι θέλουμε άραγε τους βουλευτές και τους υπουργούς μας; Όχι! Τους θέλουμε κοσμικούς, να κυκλοφορούν με σπορ αυτοκίνητα και να τα σπάνε κάθε βράδυ στα μπουζούκια. Και κυρίως να γνωρίζουν ζεϊμπέκικο. Κυρίως αυτό...

Σεμνά και ταπεινά!
Σεμνά και ταπεινά. Και τι είναι το σεμνό και τι το ταπεινό; Σεμνή ήταν η Νίκη η γεροντοκόρη. Και ταπεινός ο καντηλανάφτης Ονούφριος μπροστά στο άγιο εικόνισμα.

Έτσι θέλουμε άραγε τους βουλευτές και τους υπουργούς μας; Όχι! Τους θέλουμε κοσμικούς, να κυκλοφορούν με σπορ αυτοκίνητα, να κάνουν διακοπές σε κότερα επωνύμων και να τα σπάνε κάθε βράδυ στα μπουζούκια. Και κυρίως να γνωρίζουν ζεϊμπέκικο. Κυρίως αυτό...

Εδώ και χρόνια οι πολιτικοί μας άνδρες έχουν χάσει την επαφή με τον λαό. Βρίσκονται σε άλλη ”διάσταση”. Η είσοδός τους στην πολιτική ισοδυναμεί με την είσοδο ενός νέου και φιλόδοξου ανθρώπου στα σαλόνια της ”καλής” και πλούσιας κοινωνίας.

Ο κ. Καραμανλής έπιασε σωστά τον σφυγμό του λαού. Ο κόσμος έχει βαρεθεί αυτή την άθλια εικόνα. Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Καραμανλής είναι μόνος. Απελπιστικά μόνος.

Ο ίδιος μπορεί να μην έχει αυτοκρατορικό ύφος, αλλά οι υπουργοί του απέχουν πολύ από την εικόνα που θα ήθελε να έχει γι’ αυτούς η κοινωνία. Κι ακόμη χειρότερα! Με αλλεπάλληλες γκάφες δίνουν την εντύπωση ότι είναι και ανίκανοι!

Σεμνά και ταπεινά. Το σύνθημα αυτό θα πρέπει να το υιοθετήσει όλος ο πολιτικός κόσμος και να πάψει να εμπαίζει τους πολίτες με τόσο προκλητικό τρόπο. Η 11η Μαΐου ήταν αργία μόνο για τους βουλευτές!

Ταμείο αλληλοβοηθείας για τους ανεπάγγελτους της πολιτικής που χάνουν τη βουλευτική τους έδρα εφηύραν μόνο οι βουλευτές μας. Και πάει λέγοντας...

Στις επόμενες εκλογές, κύριοι βουλευτές, θα υπάρχουν πολλά άδεια έδρανα. Διότι το λευκό θα ξεπεράσει το 3% κα θα αξίζει την εκπροσώπηση στο εθνικό μας κοινοβούλιο. Καλύτερα άδεια έδρανα παρά άσεμνοι και υπεροπτικοί άνδρες. Διότι, έχουμε μπουχτίσει...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v