Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί η αγορά, προβληματίζει η έλλειψη τζίρου

Ισορροπεί η αγορά, με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο 1 πρoς 2, λίγο πάνω η Εθνική, λίγο χαμηλότερα η Alpha και τον FTSE-20 να διαμορφώνεται πέριξ των 1.610 μονάδων. Θα πρέπει να προβληματίζει εμπλεκόμενους και αρμόδιους η δραματική υποχώρηση των συναλλαγών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αρχική διόρθωση προς τις 2.887,74 μονάδες έφερε στη συνέχεια την ισορροπία του Γ.Δ. στην περιοχή των 2.894 μονάδων.

Με ισόρροπη την τάση για τον FTSE-20, που κυμαίνεται πέριξ των 1.610 μονάδων, καθώς υποχωρούν Εμπορική, Alpha, Πειραιώς και αντιδρούν Εθνική, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Τιτάν.

Οι συναλλαγές των περίπου 13 εκατ. ευρώ στα πρώτα 30-35 λεπτά της συνεδρίασης θεωρούνται συγκριτικά ικανοποιητικές, καθώς ικανό μέρος (1,5 εκατ. ευρώ) αφορά σε μετοχές του Mid 40.

Συγκεκριμένα, συναλλαγές πραγματοποιούνται σε Μυτιληναίο, Μέτκα, Ολυμπιακή Τεχνική, ΕΧΑΕ, αλλά και Γενική, Άκτωρ, Εθνική Ασφαλιστική, Μαΐλλη και Εθνική Ακινήτων.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, ενώ από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης ξεχωρίζoυν οι Jumbo στα 7,86 ευρώ, Λάμψα στα 5,62 ευρώ, Τεγόπουλος στα 2,79 ευρώ, Πλαστικά Θράκης στα 1,10 ευρώ, Μηχανική στα 1,79 ευρώ, ΕΛΓΕΚΑ στα 2,13 ευρώ και ορισμένοι ακόμη τίτλοι.

Από τις μετοχές που εμφανίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολής ξεχωρίζουν –και λόγω συναλλαγών– για μία ακόμη συνεδρίαση οι Ιντερτέκ στα 2,89 ευρώ, Βωβός στα 14,10 ευρώ, ΓΕΚ στα 3,38 ευρώ, Τέρνα στα 5,96 ευρώ, ΕΘΝΕΧ στα 2,21 ευρώ και ελάχιστες ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Για τη συνέχεια προέχει η διασφάλιση του εύρους διακύμανσης 2.885-2.900, με επιθυμητή την περαιτέρω ενίσχυση των συναλλαγών.

Σημείωση: Ο απελπιστικός χθεσινός τζίρος, αρνητικός από πολλές απόψεις, αποτυπώνει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απονεύρωση και αποστέωση της αγοράς.

Πολύ φοβούμεθα πως οι ενδείξεις και τα μηνύματα από το μέτωπο των Ελλήνων ”παικτών” φανερώνουν την τάση... αποεπένδυσης της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v