Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις με χαμηλό τζίρο

Χαμηλότερα των 2.880 μονάδων ολισθαίνει αργά ο Γ.Δ., με τις συναλλαγές να παραμένουν σε απογοητευτικά χαμηλό επίπεδο. Στο 1 προς 2,5 επιβαρύνεται σταδιακά η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, με ελάχιστες μετοχές να εμφανίζουν ενδιαφέρον από πλευράς συναλλαγών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε χαμηλότερο σημείο διολισθαίνει ο Γ.Δ., με το συνολικό τζίρο να υποχωρεί και πάλι σε απογοητευτικό επίπεδο.

Από τον FTSE-20, όπου η τάση παραμένει αρνητική με ποσοστό 0,54%, ξεχωρίζουν μόνο οι Eurobank, ΟΠΑΠ, Μotor Oil, KAE και ΕΛΤΕΧ.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα και πίεση εκδηλώνεται στην Εμπορική, ενώ κατά 1,12% υποχωρεί η Εθνική, στα 26,60 ευρώ, με τις Πειραιώς, Alpha Bank να εμφανίζουν ποσοστά μικρότερης αρνητικής μεταβολής.

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών έχει διαμορφωθεί στο περίπου 1 προς 2,5, ενώ από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν Άκτωρ, ΔΟΛ, ΕΧΑΕ (με περίπου 450.000 τεμάχια), Βωβός, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Τηλέτυπος και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Από τις μετοχές που κινούνται ανοδικά ξεχωρίζει με βάση τις συναλλαγές και τα πακέτα που πραγματοποιούνται η IΝΤΕΡΤΕΚ.

Στη συγκεκριμένη μετοχή εμφανιζόταν αυξημένη εμπορευσιμότητα από την αρχή της συνεδρίασης, ενώ ορισμένοι παράγοντες της αγοράς αναφέρονταν σε μεταβίβαση μειοψηφικών θέσεων.

Αυξημένη παραμένει η εμπορευσιμότητα για τις μετοχές των Αθηνά, ΕΛΕΧΑ, Τράπεζα Κύπρου, Άκτωρ, Ρόκας, Βωβός και ορισμένες ακόμη του ”μεσαίου χώρου”.

Τεχνικά, η εικόνα της αγοράς, αν και δεν είναι αρνητική, προβληματίζει λόγω του ισχνού τζίρου και της πίεσης που εκδηλώνεται κυρίως στον τίτλο της Εμπορικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v