Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη για τις 2.900

Έφτασε μόλις 0,74 της μονάδας χαμηλότερα των 2.900 μονάδων ο Γ.Δ., με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές. Με υπεραπόδοση εμφανίζεται ο FTSE-20, με αδιαμφισβήτητο οδηγό της τάσης τον όμιλο της Εθνικής και επιλεγμένες μετοχές από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση να συγκεντρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Εφικτή στη συνέχεια η υπέρβαση των 2.900 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή την Εθνική και αρωγό το σύνολο των μετοχών του FTSE-20, ο συγκεκριμένος δείκτης ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία τις 1.600 μονάδες, οδηγώντας τον Γενικό και πάλι προς τις 2.900 μονάδες.

Από τις εντολές που δίνονταν στην αρχή της συνεδρίασης διαπιστώνεται ισοκατανομή σε Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, αλλά και Cosmote.

Συγκριτικά αυξημένη η εμπορευσιμότητα και στη μετοχή της Εμπορικής, όπου η τιμή διαμορφώνεται στα 24,48-24 ευρώ.

Οι συναλλαγές, είναι ύστερα από καιρό, συγκριτικά ενισχυμένες, ενώ κλαδικά ενισχύονται οι δείκτες των κατασκευών, λύσεων πληροφορικής, διυλιστηρίων και συμμετοχών.

Από τον κατασκευαστικό κλάδο που έχει επανέλθει στο προσκήνιο ενισχύονται κατά 2,23% η Άβαξ, κατά 2,34% η Τέρνα, κατά 3,33% η Θεμελιοδομή και κατά 1,32 ευρώ η Άκτωρ.

Στην περιοχή των 1,1 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή της Μηχανικής.

Από τον κλάδο λύσεων πληροφορικής, για το Πλαίσιο η τιμή διαμορφώνεται στα 8,34 ευρώ και στα 1,42 ευρώ για την Info-Quest.

Ο κλάδος όμως που παρουσιάζει και σήμερα ενδιαφέρον είναι αυτός που ευρύτερα ορίζεται ως τομέας ενέργειας, με τις συναλλαγές στο Μυτιληναίο να ξεπερνούν τις 300.000 τεμάχια και τη μετοχή να κυμαίνεται στα 9 ευρώ, ενώ η Μέτκα φτάνει στα 6,6 ευρώ και το ΑτΕ στα 14,68 ευρώ.

Στην περίπτωση του Αλουμινίου η προσφορά στο εύρος 14,78-14,62 ευρώ είναι αμελητέα, με τις εντολές αγοράς να ξεκινούν από τα 14,68 ευρώ μέχρι τα 14,72 ευρώ.

Για τη μετοχή θα πρέπει να σημειωθεί πως η μέγιστη υψηλή τιμή έχει διαμορφωθεί στα 15,18 ευρώ, ”αντίσταση” που υπό την παρούσα συγκυρία δείχνει ιδιαίτερα ισχνή.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα, αν και οι αγοραστές εμφανίζονται λίγο χαμηλότερα (προς τα 22,02 ευρώ) καταγράφεται στη μετοχή της Intralot, ενώ από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση αυξημένες συναλλαγές καταγράφονται σε ΑΕΓΕΚ, ΓΕΚ, Νίκας, Θεμελιοδομή και αρκετές ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Από τις μετοχές που κινούνται ανοδικά ξεχωρίζουν οι Μπαλλής, Centric, Sex Form, Σανυο, Ατέρμων, Αττικάτ και ορισμένες ακόμη.

Για τη συνέχεια, ενδεχόμενη επιβεβαίωση της περιοχής των 2.895 μονάδων μπορεί να οδηγήσει το Γ.Δ. υψηλότερα των 2.905 μονάδων, με αύξηση των συναλλαγών σε μετοχές του FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v