Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Με θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, όπως η μείωση της ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και η αύξηση του πληθωρισμού, με τα επισφαλή δάνεια των τραπεζών, αλλά και με τα εταιρικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου ασχολείται ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Ελληνική Οικονομία: ”Οι ελληνικές εξαγωγές έπεσαν κάτω του 30% των εισαγωγών” αναφέρει στην πρώτη της σελίδα η Οικονομική Καθημερινή, επικαλούμενη στοιχεία της ΕΣΥΕ για το 2004 και προσθέτοντας ότι για μερικά εγχώρια προϊόντα κλείνει ο κύκλος της ζωής τους στις διεθνείς αγορές.

Στο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας αναφέρεται και το πρώτο θέμα του Βήματος Ανάπτυξη, ενώ στον υπότιτλο προσθέτει ότι η ελληνική οικονομία βρέθηκε στην πεντηκοστή θέση επί συνόλου 60 χωρών.

”Ξεφεύγει ο πληθωρισμός στο 3,4% λόγω αδυναμιών” τιτλοφορείται η Ναυτεμπορική, ενώ στον υπέρτιτλο προσθέτει ότι τα διαρθρωτικά προβλήματα οδηγούν τις αγορές σε συνεχείς ανατιμήσεις.

”Πληθωριστικό Ντόμινο” είναι ο τίτλος του βασικού θέματος της Εξπρές, η οποία επεξηγεί πως ”το πετρέλαιο επιβαρύνει το κόστος παραγωγής και οδηγεί σε αύξηση των τιμών”.

Δάνεια - Τράπεζες: ”Συναγερμός στις τράπεζες για κάρτες-καταναλωτικά”, είναι ο τίτλος του βασικού θέματος της Ημερησίας, ενώ στον υπέρτιτλο κάνει λόγο για ”ανησυχητική αύξηση των επισφαλών δανείων”.

Παρεμφερές είναι και το βασικό θέμα του Χρηματιστηρίου, στο οποίο αναφέρει ”στις τιτλοποιήσεις δανείων στρέφονται οι τράπεζες, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ρευστότητάς τους”.

ΔΕΚΑ - δίωξη: Σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπονται ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΚΑ, αναφέρει στο πρώτο του θέμα το πολιτικό τμήμα της Καθημερινής με τίτλο ”Στο σκαμνί για σκάνδαλο Χρηματιστηρίου”. Στο θέμα αναφέρεται και η Ναυτεμπορική, ενώ όπως σημειώνει το Βήμα Ανάπτυξη στον υπότιτλο του σχετικού θέματος, η δίωξη αφορά τη χειραγώγηση των τιμών μετοχών του ΧΑ κατά την περίοδο 1999 - 2000.

Φορολογία: ”Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχουν χρέη”, είναι ο τίτλος του Κέρδους, ενώ στον υπέρτιτλο αναφέρει ”πρόσκληση για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών”. Στο θέμα αναφέρεται και το πρωτοσέλιδο της Εξπρές.

Δ΄ ΚΠΣ: Θετικοί για την Ελλάδα όροι από το ευρωκοινοβούλιο, τιτλοφορείται το σχετικό θέμα της Καθημερινής, το οποίο αναφέρεται σε σχετική σύσκεψη της οποίας θα προεδρεύει ο Γ. Αλογοσκούφης.

ΑΛΤΕ: ”Στα χέρια των τραπεζών το μέλλον της ΑΛΤΕ”, γράφει η Καθημερινή, αναφερόμενη στα όσα υποστήριξε κατά την προχθεσινή Γ.Σ. η διοίκηση της εταιρίας. ”Στρατηγικός επενδυτής για την ΑΛΤΕ” γράφει το Βήμα Ανάπτυξη προσθέτοντας ότι η ΑΛΤΕ βρίσκεται κοντά στην είσοδο στρατηγικού επενδυτή.

Eurobank: Το 4% της σερβικής NSBS απέκτησε μέσω χρηματιστηρίου η Eurobank, γράφει η Ημερησία.

Ακτωρ: Ως προσωρινό ανάδοχο του έργου κατασκευής υποθαλάσσιας αρτηρίας αναφέρει τον Ακτωρα το Χρηματιστήριο, σε ”χτύπημα” στην πρώτη σελίδα που τιτλοφορείται ”σημαντικά έσοδα από τα οδικά έργα”.

Αποτελέσματα: Στο εταιρικό επίπεδο, οι περισσότερες οικονομικές εφημερίδες αναφέρονται στα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, του Τιτάνα, της Αγροτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v