Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΟΠΑΠ αλλάζει τη διάθεση

Με τη μετοχή του ΟΠΑΠ να αντιδρά, μετά την ανάλυση της UBS, ο FTSE-20 σταθεροποιείται μεταξύ των 1.582-1.586 μονάδων. Στο περίπου 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών με αρκετές μετοχές από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να παρουσιάζουν αυξημένη εμπορευσιμότητα και αποδόσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η στήριξη της UBS στον ΟΠΑΠ αποδεικνύεται αποτελεσματική. Μέχρι στιγμής στη μετοχή διαμορφώνεται εύρος διακύμανσης 19,64-19,42 ευρώ, με την τιμή να ισορροπεί στο +1,4%, οι δε συναλλαγές να ξεπερνούν μετά τα πρώτα 40 λεπτά και το μισό εκατ. τεμάχια.

Ο ΟΠΑΠ εκ των πραγμάτων, είτε ακολουθηθεί η διαδικασία της δημόσιας εγγραφής είτε της άμεσης διάθεσης, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βραχυπρόθεσμα για τους ξένους.

Εάν μάλιστα υιοθετηθεί τελικά η διαδικασία της άμεσης διάθεσης (δηλαδή ενός placement με τους όρους των ξένων), όπου οι προμήθειες είναι σαφώς περισσότερες για τους ισχυρούς αναδόχους (CSFB, Citigroup, Deutsche Bank, Morgan Stanley), τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει ή να εκδηλωθεί νωρίτερα αγοραστικό ενδιαφέρον από την πλευρά τους.

Στις υπόλοιπες μετοχές του FTSE-20, συμπεριλαμβανομένου του ΟΤΕ, οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν την ίδια ώρα τις 15.000 τεμάχια, καθώς στην Εθνική ο τζίρος ήταν κάτι λιγότερο από 67.000 μετοχές.

Με το Γ.Δ. να διαμορφώνεται σε στενό εύρος, λιγότερο των 10 μονάδων, διευκολύνεται η ανάπτυξη σταθεροποιητικών δυνάμεων και τάσεων, που αντιστοιχούν στις 1.582-1.586 μονάδες του FTSE-20.

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφωνόταν στο περίπου 1 προς 1, με τις Folli Follie, Ολυμπιακή Τεχνική, ΙΑΣΩ, Γερμανό και Ελληνική Τεχνοδομική να ξεχωρίζουν από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Από τις μετοχές που κινούνται ανοδικά ξεχωρίζει για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η Κορασίδης μεταξύ 0,62-0,57 ευρώ (15,4%), οι Ελτράκ, ΙΑΣΩ, Πετζετάκις, Ευκλείδης, Γρηγόρης, Rainbow, Lavipharm, ΓΕΚ, Τέρνα, Frigoglass και αρκετές ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v