Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητώντας... στηρίξεις

Με τον ΟΠΑΠ στο -2% και τον FTSE 20 σε χαμηλότερα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί από την αρχική κορυφή των 2.868,2 μονάδων. Συγκριτικά καλύτερη η εικόνα σε τμήμα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και ειδικότερα στον χώρο του εμπορίου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η εσφαλμένη εκκίνηση προς τις 2.868,2 μονάδες έφερε πολύ γρήγορα τον Δείκτη προς την περιοχή των 2.850 μονάδων.

Ήταν, από τεχνικής πλευράς, εμφανές πως η προσπάθεια ”εκβιασμού” της αντίδρασης θα είχε αντίθετα αποτελέσματα.

Παρ’ όλα αυτά οι μετοχές - κλειδιά του FTSE 20 ”κρατούν” την τάση τους (Alpha Bank, Εμπορική, Εθνική), αν και ο τίτλος της Εθνικής γύρισε από τα 26,6 προς τα 26,38 ευρώ.

Στη μετοχή της Πειραιώς εκδηλώθηκε προσφορά στα 13,38 ευρώ, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει προς τα 13,14 ευρώ για να σταθεροποιηθεί μόλις 4 λεπτά υψηλότερα στο -1,5%.

Οι μέχρι στιγμής συναλλαγές δεν παραπέμπουν σε κάποιον από τους γνωστούς ισχυρούς παίκτες – πωλητές των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου η τάση δεν είναι και τόσο άσχημη, εμφανίζονται αγοραστές στα 3,7 ευρώ της Άβαξ, στα 8,74 ευρώ των ΕΧΑΕ, στα 6,5 ευρώ της Μέτκα, στα 8,6 ευρώ της Μυτιληναίος, στα 5,76 ευρώ της Τέρνα, αλλά και στα 4,12 ευρώ του Μπενρουμπή και στα 7,94 ευρώ της Πλαίσιο.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται σταδιακά από το 1 προς 1 στο 1 προς 2 σε διάστημα μισής ώρας.

Με βάση τις συναλλαγές, που πολύ γρήγορα ξεπέρασαν τις 300.000 τεμάχια, φαίνεται πως στην αγορά ”παίζεται” η φήμη για συζητήσεις της Κορασίδης με γαλλική εταιρία του κλάδου.

Διευκρινίζεται πως μέχρι στιγμής το μόνο στοιχείο που υπάρχει αφορά στην εμπορευσιμότητα, το διάγραμμα της μετοχής και τις όποιες κινήσεις έχει πραγματοποιήσει τελευταία ο επιχειρηματίας, ξεκαθαρίζοντας το χαρτοφυλάκιό του.

Σημείωση: Στον ΟΠΑΠ, μετά την καταγραφή χαμηλής τιμής, φαίνεται πως θα δοθεί μάχη για την αποτίμηση της μετοχοποίησης, αφού οι απόψεις μεταξύ αρμοδίων και ξένων αποκλίνουν ακόμη και στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Να σημειωθεί ότι η διόρθωση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ από τα υψηλά της (24,96 ευρώ) φτάνει πλέον στο περίπου 23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v