Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Στη σημερινή συνάντηση τραπεζιτών – ΟΤΟΕ για το Ασφαλιστικό, στις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΔΕΚΟ, στον περιορισμό της κρατικής σπατάλης, αλλά και στα δάνεια του Δημοσίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στη σημερινή συνάντηση τραπεζιτών – ΟΤΟΕ για το Ασφαλιστικό, στις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΔΕΚΟ, στον περιορισμό της κρατικής σπατάλης, αλλά και στα δάνεια του Δημοσίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Δάνεια Δημοσίου: Υψηλότερα των 35 δισ. ευρώ είναι τα δάνεια του Δημοσίου σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία σημειώνει πως αύριο το ελληνικό δημόσιο δημοπρατεί τριετή ομόλογα, οδηγώντας τον δανεισμό του από τις αρχές του έτους στα 23 δισ. ευρώ.

Κρατική Σπατάλη: Τα κονδύλια της Προεδρίας της Δημοκρατίας, της Βουλής, όλων των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ όλων των βαθμών και των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων μπαίνουν στο στόχαστρο του Σώματος Δημοσιονομικού Ελέγχου, το οποίο συγκροτείται με στόχο τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ασφαλιστικό: Ύστατη προσπάθεια για λύση του Ασφαλιστικού χαρακτηρίζει η Ημερησία τη σημερινή συνάντηση τραπεζιτών – ΟΤΟΕ, ενώ συμπληρώνει πως για αύριο έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συζητήσεις για το Ασφαλιστικό των τραπεζών και το θέμα αναμένεται να εξεταστεί στις δυο συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και αύριο, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

ΦΠΑ: Ύποπτες για φοροδιαφυγή κρίνονται από την εφορία περισσότερες από 1.000 μεγάλες επιχειρήσεις, επισημαίνει η Ημερησία, συμπληρώνοντας πως το ύψος του ΦΠΑ που αποδίδουν φέτος είναι αρκετά χαμηλό.

ΔΕΚΟ: Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΔΕΚΟ επιχειρεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να βάλει τέλος στον αέναο κύκλο των ζημιών που φορτώνουν στον κρατικό προϋπολογισμό και τις εγγυήσεις δανείων που καταπίπτουν επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Απεργίες: Εκρηκτικό είναι το απεργιακό σκηνικό με ανεργία, ακρίβεια, λιτότητα και με το ασφαλιστικό σύστημα να υπονομεύεται.

ΟΤΕ: Εντός Μαΐου προωθείται στη Βουλή η εθελουσία έξοδος στον ΟΤΕ σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τράπεζα Πειραιώς: Οι επενδύσεις ”κόλλησαν” στην Πειραιώς, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία εκατοντάδες εκατ. ευρώ έχουν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Ηλεκτρονική Αθηνών: Αύξηση 10% στις πωλήσεις κατέγραψε η Ηλεκτρονική Αθηνών η οποία εξετάζει την επέκτασή της σε νέες δραστηριότητες, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v