Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αύξηση 21%-36% στα κέρδη βλέπουν οι ΑΧΕ

Αύξηση 21%-36% (στα 109-119 εκατ. ευρώ) εκτιμούν επτά χρηματιστηριακές και ένας ξένος οίκος πως θα παρουσιάσουν τα αναμορφωμένα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2005, (εξαιρουμένης της αντιστροφής των προβλέψεων για την Intralot που είχαν συμπεριληφθεί στο περυσινό πρώτο τρίμηνο).

ΟΠΑΠ: Αύξηση 21%-36% στα κέρδη βλέπουν οι ΑΧΕ
Αύξηση 21%-36% (στα 109-119 εκατ. ευρώ) εκτιμούν επτά χρηματιστηριακές και ένας ξένος οίκος πως θα παρουσιάσουν τα αναμορφωμένα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2005, (εξαιρουμένης της αντιστροφής των προβλέψεων για την Intralot που είχαν συμπεριληφθεί στο περυσινό πρώτο τρίμηνο).

Οι αναλυτές αποδίδουν την αύξηση των εσόδων κυρίως στο ΚΙΝΟ, επισημαίνοντας παράλληλα πως στο πρώτο τρίμηνο του 2005 λειτουργούσε με μικρότερο αριθμό πρακτόρων, ενώ από την άλλη αναμένουν πτώση τόσο στο Τζόκερ όσο και στο ”Πάμε Στοίχημα”.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ”Πάμε Στοίχημα” εξηγούν πως η μείωση των πωλήσεων οφείλεται κατ’ αρχάς στην ανάπτυξη του ΚΙΝΟ, αλλά και σε συγκυριακούς παράγοντες, όπως είναι το Πάσχα των Καθολικών, αλλά και το γεγονός ότι στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου οι αγώνες που διεξήχθησαν ήταν λιγότεροι από πέρυσι.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, για τα μεγέθη πρώτου τριμήνου του ΟΠΑΠ πέραν της αύξηση της τάξης του 26% για τα έσοδα, εκτιμούν ότι τα EBITDA θα ενισχυθούν κατά 21,7% και τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη κατά 31,3%.

Ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αύριο, Τρίτη 10 Μαΐου.

Η Marfin Analysis σε flash note της με ημερομηνία 9 Μαΐου και τίτλο ”Ανάπτυξη υποκινούμενη από το ΚΙΝΟ”, όπου συνιστά ”neutral” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ προβλέπει πως στο πρώτο τρίμηνο ο κύκλος εργασιών θα κινηθεί με βάση το 26% που προέβλεψε η διοίκηση, στα 876,6 εκατ. ευρώ, από 695,2 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη η Marfin Analysis εκτιμά πως θα παρουσιάσουν βελτίωση 35,3%, διαμορφούμενα στα 118,4 εκατ. ευρώ, από 87,5 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου της απελθούσας χρήσης.

Οριακά υψηλότερα τοποθετεί τα κέρδη η Σίγμα Securities, καθώς προβλέπει αύξηση της τάξης του 36% (στα 117 εκατ. ευρώ), με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 178 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 24%.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως ο τζίρος του ΟΠΑΠ θα παρουσιάσει αύξηση 26,4%, στα 878,4 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA την ίδια στιγμή εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 175 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση 21%, ενώ για τα καθαρά κέρδη προβλέπει ότι θα παρουσιάσουν μείωση 38%, στα 113,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα δημοσιευμένα μεγέθη του πρώτου τριμήνου του 2004, και αύξηση 30,1% σε σχέση με τα αναμορφωμένα.

Αυξημένα κατά 21% θα είναι τα κέρδη του ΟΠΑΠ για το α΄ τρίμηνο του 2005, σύμφωνα με την Deutsche Bank και θα διαμορφωθούν στα 109 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις εκτιμώνται στα 879 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA αναμένεται να είναι κατά 21% περισσότερα και να διαμορφωθούν στα 175 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο οίκος σε έκθεσή του με ημερομηνία 5 Μαΐου, οι διαφαινόμενες αποδόσεις α΄ τριμήνου του ΟΠΑΠ υποδηλώνουν αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης για όλα τα βασικά παιχνίδια του Οργανισμού (Στοίχημα, Λοττο, Τζόκερ), εξαιρουμένου του KINO.

Σε δικό της flash note η Εγνατία Finance, αφενός επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 22,50 ευρώ και τη σύσταση ”accumulate” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ και αφετέρου προβλέπει ότι κύκλος εργασιών θα ενισχυθεί κατά 26%, τα EBITDA κατά 20,3% (στα 144,5 εκατ. ευρώ) και τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη κατά 31,3%, στα 87,5 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου η HSBC υιοθετώντας τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ΟΠΑΠ για τον κύκλο εργασιών, προβλέπει ότι τα EBITDA θα κινηθούν ανοδικά κατά 21% διαμορφούμενα στα 175 εκατ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 29% (έχοντας εξαιρέσει την αντιστροφή των προβλέψεων για την Intralot, ποσό που είχε συμπεριληφθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2004).

Αύξηση 21% στα EBITDA προβλέπει και η Eurocorp σε ειδικό της report με ημερομηνία 9/5 όπου θέτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 23,30 ευρώ, έχοντας αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις της για τα έσοδα πρώτου τριμήνου του ΟΠΑΠ, ενώ παράλληλα εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη (σε συγκρίσιμους όρους) θα ενισχυθούν κατά 32%.

Εξάλλου, σε έκθεσή της την Παρασκευή 6/5 η Alpha Finance ανέφερε πως τα EBITDA αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 23%, στα 177 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να παρουσιάζουν ενίσχυση 33% με βάση τα αναπροσαρμοσμένα μεγέθη και πτώση 37% με βάση με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα.

Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του ΟΠΑΠ θα οδηγήσουν σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή (με μονοψήφιο ποσοστό, όμως) τα οποία στην παρούσα βάση τοποθετεί στα 1,60 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v