Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κλειδί” ο ΟΠΑΠ

Σε τίτλο-”κλειδί” αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων ο ΟΠΑΠ, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου χαρακτηρίζονται χαμηλότερα των αναμενόμενων. Η βραχυπρόθεσμη τάση μπορεί να συντηρηθεί στην περίπτωση που θα υπάρξουν στηρίξεις από άλλες μετοχές του FTSE-20, όπως οι ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Πειραιώς και Cosmote.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το ”κλειδί” της τάσης θα είναι σήμερα κυρίως ο ΟΠΑΠ. Τα όσα έχουν δρομολογηθεί για τον Οργανισμό, αλλά και η προσέγγιση των αναλυτών για τα αποτελέσματα τριμήνου καθιστούν ενδιαφέρουσα, ειδικά για σήμερα, την πορεία της μετοχής, η οποία μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τον FTSE-20 και να διαμορφώσει κλίμα.

Ένα επιπλέον στοιχείο που καθιστά τους αναλυτές επιφυλακτικούς αφορά στο ”κλείσιμο” της Εθνικής (26,34 ευρώ) κοντά στη χαμηλή τιμή ημέρας των 26,30 ευρώ.

Σε συνδυασμό με την εικόνα που παρουσιάζουν τεχνικά οι Eurobank και OTE ενδέχεται να δοκιμαστεί η περιοχή των 1.582 – 1.584 μονάδων για τον FTSE-20.

Εάν υπάρξει στήριξη από άλλες μετοχές του FTSE-20 (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Πειραιώς, Cosmote), τότε η αντίδραση μπορεί να έχει συνέχεια. Σε αυτή την περίπτωση θα απαιτηθούν αυξημένες συναλλαγές σε μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης προκειμένου να βελτιωθεί κατά τι το κλίμα.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή συνεδρίαση έχει ενδιαφέρον από όλες τις απόψεις και γι’ αυτόν τον λόγο χρήζει προσοχής η διαμόρφωση διακυμάνσεων συγκεκριμένων δεικτοβαρών τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v