Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλοδεχούμενη η αντίδραση, χαμηλός ο τζίρος

Μερικώς ικανοποιητική η μέχρι στιγμής αντίδραση της αγοράς, με τις συναλλαγές να εμφανίζονται σημαντικά αυξημένες στη μετοχή του ΟΠΑΠ. Με κέρδη Εθνική, ΕΛΠΕ, Τιτάν, αλλά και αρκετές μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθερά υψηλότερα των 2.850 μονάδων παραμένει ο Γενικός Δείκτης, με την αναλογία των μετοχών να κλείνει υπέρ των ανοδικών.

Οι συναλλαγές, πλην της περίπτωσης του ΟΠΑΠ, δεν παραπέμπουν σε άμεση μεταφορά κεφαλαίων από τα παράγωγα στην αγορά μετοχών.

Δευτερευόντως, η εμπορευσιμότητα του ΟΤΕ ενισχύει εν μέρει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά ο τζίρος σε Εθνική, Πειραιώς, Εμπορική και ΔΕΗ συνηγορεί υπέρ του αντιθέτου.

Από την άλλη, αυξημένες εμφανίζονται οι συναλλαγές στη μετοχή των ΕΛΠΕ, που μετά τη διόρθωση των τελευταίων συνεδριάσεων αντιδρά προς τα 8,26 ευρώ.

Σε διαδικασία επαναφοράς βρίσκεται και η μετοχή του Τιτάνα, με τους αγοραστές να εμφανίζονται μέχρι τα 24 ευρώ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η αγορά μετοχών στην J&P Άβαξ (με συμμετοχή και του ομίλου), σε Εγνατία, Attica Group (μετά την παρουσίαση στην ΕΘΕ), ΜΕΤΚΑ – Μυτιληναίο, αλλά και εμφανώς -σήμερα- στην ΤΕΡΝΑ, με την τιμή της να ενισχύεται κατά 3,4% στα 5,46 ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές καταγράφονται στη μετοχή της Jumbo, στην Kleemann, αλλά και σε ΑΕΓΕΚ, Blue Star, Μινωικές Γραμμές, Spider, FG Europe, καθώς και σε ορισμένους ακόμη τίτλους αυτής της κατηγορίας.

Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής η εμπορευσιμότητα είναι λιγότερη σε σχέση με τις δύο τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμη το ενδεχόμενο μεταφοράς ρευστότητας που πιθανότατα να συνέβαλε στη (βραχυπρόθεσμη) συντήρηση της ανοδικής φοράς των βασικών δεικτών.

Το όλο εγχείρημα πάντως παρουσιάζει εύλογα ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v