Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ!

Μερικοί άνθρωποι είναι μάγοι. Χάνεται η μπάλα από τα μάτια σου. Αληθινοί τεχνίτες, όπως ο Ροναλντίνιο. Αν ο ημίθεος Βραζιλιάνος, όμως, προσπαθούσε να αναμετρηθεί στο πεδίο της οικονομίας με τον Σωκράτη, θα είχε εγκαταλείψει τον αγώνα από πολύ νωρίς! Διότι, μερικοί επιχειρηματίες είναι αληθινοί μάγοι! Δεν θα θέλαμε να τους έχουμε αντιπάλους...

Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ!
Μερικοί άνθρωποι είναι μάγοι. Χάνεται η μπάλα από τα μάτια σου. Αληθινοί τεχνίτες, όπως ο Ροναλντίνιο. Αν ο ημίθεος Βραζιλιάνος, όμως, προσπαθούσε να αναμετρηθεί στο πεδίο της οικονομίας με τον Σωκράτη, θα είχε εγκαταλείψει τον αγώνα από πολύ νωρίς!

Διότι, μερικοί επιχειρηματίες είναι αληθινοί μάγοι! Δεν θα θέλαμε να τους έχουμε αντιπάλους...

Δεν θα κάνουμε σήμερα κάτι άλλο πέρα από το να σας παραθέσουμε τρεις επίσημες ανακοινώσεις.



Ανακοίνωση πρώτη: ”Στα 12,4 εκατ. ευρώ ανήλθε το τίμημα για την απόκτηση από την Intracom των 1.877 μετοχών της Intrasoft International, ενώ το τίμημα για τη μεταβίβαση ποσοστού 66% της Bulfon ανήλθε σε 250.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Intracom μετά και την απόκτηση των ανωτέρω μετοχών στην Intrasoft International κατέχει πλέον το 100% από 69,73% της θυγατρικής εταιρίας που εδρεύει στο Λουξεμβούργο”.

Ερώτηση αφελούς: Σε ποιον ανήκαν οι μετοχές που εξαγόρασε η Intracom;

Ανακοίνωση δεύτερη: ”Την αγορά από την εταιρία ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. ενός οικοπέδου, επιφάνειας 25.018,89 τ.μ., που βρίσκεται στον Δήμο Αγίου Ιωάννη Ρέντη Αττικής, ορίζοντας ότι η εν λόγω αγοραπωλησία θα ολοκληρωθεί μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2005, αποφάσισε η έκτακτη Γ.Σ. της Intrakat, που συνήλθε χθες 25 Απριλίου με απαρτία 75,296%”.

Ανακοίνωση τρίτη: ”Συγχωνεύονται Intrakat και Intramet. Την έναρξη διαδικασιών συγχώνευσης αποφάσισαν σήμερα τα διοικητικά συμβούλια των εταιριών Intrakat και Intramet με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Σύμφωνα με τη λίστα μετοχικών αλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 21 Μαρτίου 2005, στις εταιρίες Intrakat και Intramet η Intracom συμμετέχει με ποσοστά 71,250% και 72,820%”.

Θα σας θυμίσουμε, επίσης, δύο εισαγωγές μετοχών στο χρηματιστήριο.

Ιντραμέτ: Εισαγωγή 15/3/2004. Τιμή έκδοσης 1,9 ευρώ. Αδιάθετα κεφάλαια από την αύξηση κεφαλαίου 5,9 εκατ. ευρώ. Ανώτερη τιμή στο χρηματιστήριο... 1,74 (!!!).

Σήμερα η μετοχή χάνει το 59% της αρχικής της αξίας σε δεκατέσσερις μήνες...

Ιντρακάτ: Εισαγωγή 30/11/2001. Τιμή έκδοσης 3,3 ευρώ. Αδιάθετα κεφάλαια από την αύξηση κεφαλαίου 4,1 εκατ. ευρώ. Ανώτερη τιμή στο χρηματιστήριο 5,86. Σήμερα η μετοχή χάνει 70% από την τιμή έκδοσης.

Η πρόσθεση των αδιάθετων κεφαλαίων μας κάνει 10 εκατομμύρια ευρώ. Πού είναι η μπάλα;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v