Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Βασικού Μετόχου, στον πληθωρισμό τον Απρίλιο, στην πορεία της Σοφοκλέους, στο πρόγραμμα εξυγίανσης της Αγροτικής αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Βασικού Μετόχου, στον πληθωρισμό τον Απρίλιο, στην πορεία της Σοφοκλέους, στο πρόγραμμα εξυγίανσης της Αγροτικής αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Πρωτομαγιά: ”Κλέβουν την Πρωτομαγιά” επισημαίνει η Ελευθεροτυπία στο πρωτοσέλιδό της, ενώ τονίζει πως με τις ευλογίες του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή η κυβέρνηση ”έκλεψε” την Πρωτομαγιά και όρισε την 11η Μαΐου εργάσιμη.

Βασικός Μέτοχος: Εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση θα στείλει στις Βρυξέλλες επιστολή, η οποία θα προαναγγέλλει την αναστολή του νόμου για τον Βασικό Μέτοχο για τρεις μήνες, πράγμα που θα επικυρωθεί με τροπολογία στη Βουλή, αναφέρει Το Βήμα.

Οικονομία: Επιδείνωση παρουσιάζει ο Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν, τονίζει η Ημερησία.

Πληθωρισμός: Οι αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ και η κερδοσκοπία με τις τιμές των καυσίμων ειδικά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα προκάλεσαν έκρηξη στον πληθωρισμό τον Απρίλιο, σύμφωνα με Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Με την προσοχή στραμμένη στην αντίδραση της αγοράς, η οποία μέχρι και χθες συνέχιζε τη ”νηστεία”, ξένα ισχυρά χαρτοφυλάκια κατοχυρώνουν τα κέρδη τους προκειμένου να πάρουν θέση στις επικείμενες μετοχοποιήσεις, επισημαίνει το Κέρδος.

Ενέργεια: Ο στρατηγικός στόχος για ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο Ανατολής – Δύσης φαίνεται να αποκτά πραγματικές διαστάσεις μέσω της κινητικότητας που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα στο επίπεδο της ”διπλωματίας των αγωγών” αναφέρει η Καθημερινή.

Φόροι – Ευρώπη: Αντιμέτωπες με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης υιοθετούν η μια μετά την άλλη νέα φορολογικά κίνητρα με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της ανάπτυξης, σημειώνει Το Βήμα.

Επιτόκια: Ανοίγει η ”ψαλίδα” των επιτοκίων μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωζώνης σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η οποία επισημαίνει πως η ΕΚΤ διατηρεί αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική παρά τις διαδοχικές αυξήσεις από τη FED.

Τραπεζικές Μετοχές: Σε πανευρωπαϊκή έρευνα της UBS για την ελκυστικότητα των τραπεζικών μετοχών αναφέρεται Το Βήμα, παραθέτοντας παράλληλα και τις απόψεις της Fitch Ratings για τον κλάδο.

Ξεπερνάει το 10% και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει το 30% η διορθωτική πτώση των τραπεζικών μετοχών από τη μέγιστη τιμή που σημείωσαν κατά τη διάρκεια της εφετινής χρονιάς, σημειώνει η Καθημερινή.

Πληροφορική: Η διοίκηση του Χ.Α. ζητώντας την αναμόρφωση των αποτελεσμάτων όλων των εισηγμένων αναδεικνύει ότι ο κλάδος πληροφορικής όχι μόνο δεν έχει απαλλαγεί από τα βάρη του παρελθόντος αλλά η κερδοφορία που αναδείχτηκε βάσει των ισολογισμών είναι σχεδόν πλασματική, αναφέρει το Κέρδος.

Eurobank: Άνοδο 25%-27% καταγράφουν τα κέρδη της Eurobank στο πρώτο τρίμηνο του 2005, διαμορφούμενα στα 110-112 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Ημερησία.

Αγροτική: Στο σχέδιο εξυγίανσης της Αγροτικής Τράπεζας το οποίο προβλέπει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,25 δισ. ευρώ, σχηματισμό πρόσθετων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις ύψους 890 εκατ. ευρώ και απόσβεση ζημιών από αποτίμηση χρεογράφων αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα καλύψει, στο μέρος που του αντιστοιχεί (84,5%), την κατά 1,25 δισ. ευρώ αύξηση κεφαλαίου της Αγροτικής, δήλωσε ο διοικητής της, Δ. Μηλιάκος, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

ΕΛΠΕ: Επενδύσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ για μονάδα ντίζελ θα πραγματοποιήσουν τα ΕΛΠΕ, αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Π. Καβουλάκος, προέβλεψε υψηλή κερδοφορία.

Ελληνική Τεχνοδομική: Νέα έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό αναλαμβάνει η Ελληνική Τεχνοδομική, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία επισημαίνει πως η παρουσία του ομίλου είναι πολύ έντονη σε Ρουμανία, Κουβέιτ και Κατάρ.

ΚΑΕ: Μέρισμα 0,70 ευρώ θα μοιράσουν τα ΚΑΕ για τη χρήση του 2004, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v