Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Στήριξη από τα θεμελιώδη στοιχεία

”Η αγορά έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που θεωρούµε ότι θα βρει στήριξη από τα θεµελιώδη στοιχεία”, επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report, υποδεικνύοντας παράλληλα τις 8 μετοχές που συνιστούν τα top picks της χρηματιστηριακής. Πρώτη επιλογή από τις τράπεζες η Εθνική, ακολουθεί η Alpha Bank.

Π&Κ: Στήριξη από τα θεμελιώδη στοιχεία
”Η αγορά έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που θεωρούµε ότι θα βρει στήριξη από τα θεµελιώδη στοιχεία” επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 4 Μαΐου 2005.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή ως θεμελιώδη στοιχεία επισημαίνει τις υψηλές μερισματικές αποδόσεις (3,5% κατά μέσο όρο για το Watch List) και την επέκταση της καταναλωτικής πίστης (συνεχίζει να παρέχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στις ελληνικές τράπεζες).

Επίσης, αναφέρεται στις διαρθρωτικές αλλαγές και εργασιακές μεταρρυθμίσεις (σχετικά με την Εθνική, τον ΟΤΕ, Cosmote και Intracom στην παρούσα φάση), αλλά και στο προστατευτικό περιβάλλον που υπάρχει όσον αφορά στα μονοπώλια, όπως του ΟΠΑΠ, αλλά και της ΔΕΗ.

Τα top picks της Π&Κ είναι: Εθνική Τράπεζα (τιμή-στόχος τα 34 ευρώ), Alpha Bank (τιμή-στόχος τα 33 ευρώ), Eurobank (τιμή-στόχος τα 29 ευρώ), ΟΤΕ (τιμή-στόχος τα 16,50 ευρώ), Τιτάν (τιμή-στόχος τα 32 ευρώ), Γερμανός (τιμή-στόχος τα 27,50 ευρώ), Folli Follie (τιμή-στόχος τα 28 ευρώ) και Intralot (τιμή-στόχος τα 27 ευρώ), συνιστώντας ”overweight” για όλους τους τίτλους.

Σε ό,τι αφορά τα top picks από τον τραπεζικό κλάδο η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ ξεχωρίζει τη μετοχή της Εθνικής (λόγω των σημαντικών προοπτικών που διακρίνονται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, αλλά και λόγω των ισολογισμών που παρουσιάζει).

Δεύτερη επιλογή για τη χρηματιστηριακή από τον τραπεζικό κλάδο αποτελεί η μετοχή της Alpha Bank, η οποία και εκτιμά πως είναι η περισσότερο υποτιμημένη μεταξύ των τραπεζών, ενώ ξεχωρίζει και τη μετοχή της Eurobank λόγω αφενός της δυνατότητάς της να αποδίδει πρόσθετη αξία στους μετόχους της και αφετέρου των ”ελκυστικών” ρυθμών ανάπτυξης που παρουσιάζει.

Για τον ΟΤΕ, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως οι διεθνείς του δραστηριότητες στον τομέα της κινητής (από τον βραχίονα του Cosmote) ενδέχεται να συνεισφέρουν θετικά στα κέρδη του ομίλου μέχρι το τέλος του 2005.

Σχετικά με την τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν προβλέπει ότι η συνεισφορά από την αγορά των ΗΠΑ θα αυξηθεί, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της παραγωγικής μονάδας στην Φλώριδα, ενώ για τον Γερμανό επισημαίνει μεταξύ άλλων τη συνεχιζόμενη ενίσχυση των εσόδων του από τον αερόχρονο.

Σε ό,τι αφορά τη Folli Follie αναφέρεται στις προοπτικές που διαθέτει από την γοργά αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας, ενώ σχετικά με την Intralot επισημαίνει την αναδιάρθρωση η οποία επίκειται στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, στο αυξανόμενο μερίδιο αγοράς της, αλλά και στην ”ελκυστική” της αποτίμηση έναντι των ομοειδών επιχειρήσεων.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας ”Bobov Dol” που απέκτησε η ΔΕΗ στη Βουλγαρία, σημειώνοντας πως είναι σκεπτική όσον αφορά τόσο στην επέκταση της Επιχείρησης στη Βουλγαρία όσο και στην επιστροφή κεφαλαίου, καθώς εκτιμά πως η μείωση του κόστους στην Ελλάδα αποτελεί μια καλύτερη εναλλακτική όσον αφορά στην απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων.

Εξάλλου, αναφέρεται και στην απόκτηση επιπλέον μεριδίου αγοράς στην οποία προχώρησε η Intracom στη θυγατρική της Intrasoft International, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια κίνηση η οποία ήταν αναμενόμενη και δεν αναμένεται να αποτυπωθεί στα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας.

Συμπληρώνει επίσης πως η κίνηση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της διοίκησης της Intracom όσον αφορά στο μέτωπο της αναδιάρθρωσης αφενός και αφετέρου της βελτίωσης της εταιρικής διακυβέρνησης.

Αναφορικά με τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την άποψή της για τοποθέτηση κατά 65% σε μετοχές, οι μισές εκ των οποίων (32,5%) θα αφορούν σε ξένους τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v