Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασκήσεις... ισορροπίας

Χωρίς είδηση, φήμη ή αφορμή φαντάζει δύσκολη ακόμα και η τεχνικής μορφής αντίδραση. Χαμηλότερα των 20 ευρώ ο ΟΠΑΠ, ”κρατούν” Εθνική και Coca-Cola τον FTSE-20, ενώ η σχέση ανοδικών/πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 4.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Βαραίνει επικίνδυνα το κλίμα και η διάθεση στην αγορά.

Η αρχική αντίδραση του Δείκτη προς τις 2.850 μονάδες ήταν ασθενής και θεωρήθηκε ”πρόκληση” για την επίσπευση της αποχώρησης όσων εκτιμούν πως το περιθώριο της διόρθωσης μπορεί να είναι μεγαλύτερο.

Ήδη, μετά τις 11.50 τίθεται εκ των πραγμάτων σε δοκιμασία και η χαμηλότερη στήριξη των 2.810 μονάδων, καθώς οι απώλειες σε ΟΠΑΠ

(-1,90%), ΟΤΕ (-1,26%) και Εμπορική (-3,53%) πιέζουν τον FTSE-20 προς τις 1.550 μονάδες.

Το παράδοξο είναι πως, αν και με ελάχιστες συναλλαγές, υποχωρεί και πάλι χαμηλότερα των 8 ευρώ η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, τη στιγμή που η Πειραιώς διαμορφώνεται στα 12,7-12,84 ευρώ.

Οι συναλλαγές των περίπου 38 εκατ. ευρώ θα πρέπει, εάν αφαιρεθεί το πακέτο του Φουρλή, να θεωρηθούν αρκετές -συγκριτικά- για την περίοδο, στοιχείο που επιτείνει τον προβληματισμό.

Η σχέση ανοδικών/πτωτικών διαμορφώνεται στο 1 προς 4, με ελάχιστους τίτλους, ακόμα και από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση (Intralot, Άβαξ, Autohellas), να αντιδρούν.

”Κόντρα στο ρεύμα” κινούνται οι μετοχές των Shelman, Πλαίσιο, ΕΛΓΕΚΑ, Βιοτέρ, Στρίντζη, Σαράντη, Everest και (με ελάχιστες συναλλαγές) Autohellas.

Για τη συνέχεια θα επιμείνουμε στη στενότερη παρακολούθηση των αντοχών των 2.810 μονάδων και του πιθανού αγοραστικού ενδιαφέροντος, που για τεχνικούς πλέον λόγους θα εδικαιολογείτο. Τα συνεχόμενα ”αρνητικά” κλεισίματα των βασικών δεικτών έχουν διαμορφώσει σε σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο την αποτίμηση μετοχών και του FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v