Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τροπάριο... σταθεροποίησης

Παρά την άπνοια και τον χαμηλό τζίρο των 45 εκατ. ευρώ, οι συναλλαγές σε Εθνική, Alpha και Eurobank θεωρούνται συγκριτικά αυξημένες. Θετική για τις ελληνικές τράπεζες εμφανίζεται σε έκθεσή της η Merrill Lynch, με τη διόρθωση του κλάδου να διευκολύνει θεωρητικά τους σχεδιασμούς των ξένων. Σταθεροποιητική ως επί το πλείστον η συνολικότερη εικόνα της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο περιεχόμενο της έκθεσης της Merrill Lynch για τον τραπεζικό κλάδο (δες σχετικό θέμα) ενδέχεται να... βρίσκεται η εξήγηση για τη μικρή πίεση που ασκείται στις μετοχές των Εθνική, Alpha Bank και Eurobank.

Μάλιστα για τη μετοχή της τελευταίας καταγράφηκε νωρίτερα χαμηλή τιμή και στα 23,48 ευρώ.

Εάν ο ξένος οίκος που καλύπτει ικανό ποσοστό συναλλαγών στον κλάδο θέτει τιμή–στόχο για την Εθνική τα 34 ευρώ και τα 33 ευρώ για την Alpha Bank, τότε το περιθώριο θεωρητικής υπεραξίας που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς των ξένων διαχειριστών.

Αυτό με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει άμεσα κίνηση–καταλύτης ικανή να προσελκύσει και πάλι το ενδιαφέρον των συγκεκριμένων επενδυτών.

Η άλλη πλευρά βέβαια σημειώνει πως οι συναλλαγές στις τρεις ανωτέρω τραπεζικές μετοχές, δεδομένου του χαμηλού τζίρου των 47 εκατ. ευρώ, είναι πολλές ακόμη και για τα δεδομένα των Εθνική, Alpha και Eurobank.

Στη μετοχή του ΟΤΕ, με εμφανώς περιορισμένη σήμερα τη συναλλακτικότητα, οι αγοραστές εμφανίζονται μέχρι τα 14,42 ευρώ και στην Cosmote στα 14,44 ευρώ.

Για τις δύο μετοχές η Εμπορική Τράπεζα σε ανάλυσή της εκτιμά πως για τον μεν Οργανισμό κρίσιμη αντίσταση είναι τα 15 ευρώ και για την Cosmote στα 15-15,20 ευρώ (βλ σχετικό θέμα).

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η ανοδική αντίδραση του Αλουμινίου της Ελλάδος προς τα 14,64 ευρώ, των ΕΧΑΕ προς τα 8,70 ευρώ, της Ιntralot (με αυξημένες συναλλαγές) στα 23 ευρώ, της Τέρνα προς τα 5,56 ευρώ και της Τεχνικής Ολυμπιακής προς τα 4,60 ευρώ.

Ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος και Μέτκα, προς τα 8,06 και 6,16 ευρώ αντίστοιχα.

Από την ίδια κατηγορία άξια αναφορας εμπορευσιμότητα καταγράφεται για τη μετοχή των Reds (πρώην Καμπάς - αυξημένες συναλλαγές άνω των 100.000 τεμαχίων), Spider, Ατέρμων, Θεμελιοδομή, Χατζηιωάννου, Παντεχνική και ορισμένες ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v