Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Merrill Lynch για ελληνικές τράπεζες

”Ελκυστική” επενδυτική ευκαιρία εκτιμά η Merrill Lynch πως αποτελούν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών (27/4/2005), μετά την πρόσφατη υποχώρησή τους, ενώ ξεχωρίζει την Εθνική Τράπεζα, για την οποία θέτει τον πήχη στα 34 ευρώ.

Η Merrill Lynch για ελληνικές τράπεζες
”Ελκυστική” επενδυτική ευκαιρία εκτιμά η Merrill Lynch πως αποτελούν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Απριλίου.

Όπως σχολιάζει ο οίκος, το ελκυστικό της επένδυσης στις ελληνικές τράπεζες προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την πρόσφατη υποχώρηση των τιμών των μετοχών τους, αλλά και την υποαπόδοσή τους έναντι των αποκαλούμενων ”αναπτυξιακών μετοχών” της Ευρώπης.

Η Merrill Lynch ξεχωρίζει την Εθνική Τράπεζα λόγω της βελτίωσης των εσόδων της, αλλά και των προοπτικών που προκύπτουν από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που η τράπεζα εφαρμόζει.

Συνιστά δε ”αγορά”, θέτοντας την τιμή-στόχο στα 34 ευρώ, ενώ συμπληρώνει πως προβλέπει αύξηση 46% στα κέρδη ανά μετοχή για το 2005 και 22% για το 2006.

Εξάλλου, επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”αγορά” και για τη μετοχή της Alpha Bank, με τιμή-στόχο τα 33 ευρώ, για την οποία εκτιμά πως θα παρουσιάσει μέση ετήσια αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή την περίοδο 2004-2006 της τάξης του 21%.

Σε ό,τι αφορά τη Eurobank, ο ξένος οίκος συνιστά ”neutral” με τιμή-στόχο τα 27 ευρώ, ενώ επισημαίνει πως η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται με 8% premium σε σχέση με τη μετοχή των Εθνικής και Alpha.

Επισημαίνει, πάντως, πως ο μέσος όρος αύξησης των κερδών ανά μετοχή της Eurobank (της τάξης του 24%) είναι υψηλότερος σε σχέση με τις άλλες τράπεζες.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε χθες (27 Απριλίου) στα 26,38 ευρώ, της Alpha Bank στα 25,20 ευρώ και της Eurobank στα 23,94 ευρώ.

Ο ξένος οίκος επισημαίνει πως από τις αρχές Μαρτίου οι μετοχές των τριών μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών υποχώρησαν κατά 7% σε μέσο όρο (εξαιρουμένης της Εμπορικής, η τιμή της μετοχής της οποίας επηρεάστηκε από τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Ασφαλιστικού, αλλά και από την αύξηση της συμμετοχής της Credit Agricole).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v