Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απρόσκοπτη διολίσθηση

Στο φόντο των ισχυρών πιέσεων στις ευρωαγορές, η Σοφοκλέους διολισθαίνει (μάλλον) απρόσκοπτα με συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ στο μέσον της Μεγάλης Εβδομάδας. Ελάχιστες οι περιπτώσεις μετοχών – εξαιρέσεων που κινούνται κόντρα στο πτωτικό ρεύμα. Κέρδη για κατασκευαστικές μετοχές και άλλους τίτλους, με παραδοσιακά σταθερή συμπεριφορά σε ανάλογες περιπτώσεις διολίσθησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προφανώς αυτοί που δεν μπαίνουν στον κόπο να απορροφήσουν προσφορά 50 εκατομμυρίων ευρώ, θεωρούν προτιμότερη την περαιτέρω υποχώρηση του Γενικού Δείκτη προς τις 2.870 μονάδες.

Κατά 0,9% υποχωρούσε στις 14:15 ο FTSE-20, με τις απώλειες σε ΟΤΕ-Cosmote να διαμορφώνονται στο περίπου 1,4%, κυρίως όμως δοκιμάζεται η ”στήριξη” της Πειραιώς.

Η μετοχή της υποχώρησε μέχρι και τα 12,98 ευρώ με συγκριτικά αυξημένη εμπορευσιμότητα έναντι των άλλων τεσσάρων ισχυρών του κλάδου.

Οι μόνες μετοχές του FTSE-20 που αντιδρούν είναι οι Coca-Cola, Ελληνική Τεχνοδομική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και Γερμανός.

Η σχέση ανοδικών - καθοδικών διαμορφωνόταν στο 1 προς 2,5, ενώ από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχώρισαν ελάχιστες περιπτώσεις, με ενδεικτικότερες αυτές των Άβαξ, Άκτωρ, Αλουμίνιον, θυγατρικές της Εθνικής (Ακινήτων, Ασφαλιστική) Βωβός, Αστικά Ακίνητα, Φουρλής, Jumbo, Lycos, ΑΕΓΕΚ, Σαράντης και λίγες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Για τη συνέχεια, όπως όλα δείχνουν, θα αφεθεί η αγορά να δοκιμαστεί ίσως και λίγο χαμηλότερα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη βραχυπρόθεσμη τάση και δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για τη…σκοπιμότητα της στάσης που τηρείται από ορισμένους Έλληνες

-θεωρητικά ισχυρούς- θεματοφύλακες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v