Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Μ. Τετάρτης

Στην πρεμιέρα του διαλόγου για το Ασφαλιστικό, στο νόμο για το ξέπλυμα χρήματος, στην έρευνα για τις πρακτικές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Μεγάλης Τετάρτης.

Ο Τύπος της Μ. Τετάρτης
Στην πρεμιέρα του διαλόγου για το Ασφαλιστικό, στο νόμο για το ξέπλυμα χρήματος, στην έρευνα για τις πρακτικές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Μεγάλης Τετάρτης.

Ασφαλιστικό: Επεισοδιακή ήταν η πρεμιέρα του διαλόγου για το Ασφαλιστικό, στο πλαίσιο της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) αναφέρει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως η ένταση προκλήθηκε επειδή συνδικαλιστές του ΚΚΕ προπηλάκησαν τα μέλη της ΟΚΕ στην είσοδο του υπουργείου Οικονομίας, ενώ στη διαδικασία δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ανασφάλεια παρά καθησυχασμό προκάλεσαν στους ασφαλισμένους οι δεσμεύσεις Αλογοσκούφη-Παναγιωτόπουλου ότι μέτρα για το Ασφαλιστικό θα ληφθούν κατά την επόμενη ή τη μεθεπόμενη κυβέρνηση και θα αφορούν στις μεθεπόμενες γενιές, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Σε οπερέτα εξελίχθηκε η περίφημη πανηγυρική έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους τη συγκεκριμένη διαδικασία, αναγκάζοντας την κυβέρνηση σε άμεση αναδίπλωση, τονίζει Το Βήμα.

Σε βαρύ κλίμα, και με επεισόδια πριν από την έναρξη, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή πρώτη προσπάθεια διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για το Ασφαλιστικό, αναφέρει η Εξπρές.

Παπαδήμος: Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς τον πολιτικό κόσμο των κρατών-μελών της Ευρωζώνης απέστειλε χθες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκάς Παπαδήμος παρουσιάζοντας τη νέα ετήσια έκθεση για την ευρωπαϊκή οικονομία, σημειώνει η Καθημερινή.

Κινητή: Τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί εάν οι τρεις μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αύξησαν σχεδόν ταυτόχρονα τις χρεώσεις για αποστολή μηνυμάτων ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημ. Σιούφας ύστερα από καταγγελίες που έγιναν στο υπουργείο, τονίζει η Καθημερινή.

Αυθαίρετα και χωρίς μελέτες περιβαλλοντικές εγκαταστάθηκαν 3.000-4.000 κεραίες το 1992-2002, αποφάσισε η Ολομέλεια του ΣτΕ, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Για ”κόλαση” στις τηλεπικοινωνίες κάνει λόγο Το Βήμα, το οποίο αναφέρεται αφενός στη στάση του ΟΤΕ κατά των εναλλακτικών και αφετέρου στο υπουργείο Ανάπτυξης που ξεκινάει έρευνα για τις τρεις εταιρίες κινητής.

Μετά τα σούπερ μάρκετ ο υπουργός Ανάπτυξης εγκαλεί για εναρμονισμένη πρακτική τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με το Κέρδος.

”Βρόμικο Χρήμα”: Φραγμό στην κίνηση βρόμικου χρήματος θέτει νομοσχέδιο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας, αναφέρει η Καθημερινή, ενώ το Κέρδος συμπληρώνει πως κανένα απόρρητο δεν θα σταματά τους διώκτες του μαύρου χρήματος.

Ποινή φυλάκισης έως και δέκα χρόνια προβλέπει το νομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για όσους νομιμοποιούν έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά και για όσους τους συγκαλύπτουν, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΚΠΣ: Τα προβλήματα του Δ΄ ΚΠΣ τέθηκαν χθες επί τάπητος στη σύσκεψη της επιτροπής σύνταξης του Εθνικού σχεδίου Ανάπτυξης για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 αναφέρει η Ναυτεμπορική, η οποία συμπληρώνει πως το τελικό ποσό των πόρων που θα εξασφαλίσουμε ελπίζεται ότι θα είναι κοντά στα 22 δισ. ευρώ.

Τα 16 δισ. ευρώ θεωρούνται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ως ρεαλιστικό ποσό που μπορεί να εισπράξει η Ελλάδα από το Δ΄ ΚΠΣ, επισημαίνει η Εξπρές.

Αποκέντρωση Επενδύσεων: Ομοβροντία 103 νέων προγραμμάτων, από τα οποία τα 101 είναι περιφερειακά επιχειρησιακά και τα 2 εθνικά, θα προκηρυχθούν μέσα στο προσεχές διάστημα, τα οποία δύνανται να αξιοποιήσουν περισσότερες από 20.000 μικρομεσαίες και άλλες επιχειρήσεις, κυρίως της Περιφέρειας, τονίζει το Κέρδος.

Σε φιάσκο κατέληξε η έναρξη των διαπραγματεύσεων του διαλόγου για το Ασφαλιστικό επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η πρεμιέρα εξελίχθηκε σε κυβερνητικό μονόλογο, καθώς οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ δεν προσήλθαν.

ΟΤΕ: Έτοιμο είναι σύμφωνα με την Ημερησία το σχέδιο για εθελουσία στον ΟΤΕ, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως οι εναλλακτικοί πάροχοι χρωστούν 114 εκατ. ευρώ.

Αγροτική: Ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, ηλεκτρονικά γι’ αυτόν και τη σύζυγό του, αλλά και ψώνια από το σούπερ μάρκετ αγόραζε ο διοικητής της Αγροτικής, Δημ. Μηλιάκος, με δυο εταιρικές κάρτες που του είχε παράσχει δωρεάν η Τράπεζα, τονίζουν Τα Νέα.

Bancpost: Εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις πέτυχε το 2004 η Bancpost, θυγατρική του ομίλου EFG Eurobank Ergasias στη Ρουμανία, υπερβαίνοντας έτσι τους αρχικούς στόχους της διοίκησης επισημαίνει το Κέρδος.

Το Βήμα συμπληρώνει πως τα κέρδη της Eurobank από τη Ρουμανία ενισχύθηκαν κατά 64%, με τα λειτουργικά έσοδα να αυξάνονται κατά 32%.

ΕΧΑΕ: Για νέα επιστροφή κεφαλαίου από την ΕΧΑΕ κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία αναφέρει πως τέθηκε πρόταση για νέα επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της εταιρίας.

Τεχνική Ολυμπιακή: Με αποχώρηση από την Ελλάδα απειλεί η Τεχνική Ολυμπιακή, λόγω των προβλημάτων στην υλοποίηση της επένδυσης στο Πόρτο Καρράς, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Friesland: Η Friesland Foods κατέχει την τρίτη θέση στην ελληνική αγορά στο σύνολο των γαλακτοκομικών προϊόντων και στρατηγική της εταιρίας είναι να διατηρήσει την κυρίαρχη αυτή θέση, αναφέρει το Κέρδος.

Την επέκτασή της στην αγορά του φρέσκου γάλακτος εξετάζει η Friesland αναφέρει η Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v