Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Μ. Πέμπτης

Η διορία που έδωσε η Κομισιόν για αλλαγή του νόμου για τον Βασικό Μέτοχο, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας, η αποκάλυψη για προσωπικές δαπάνες με εταιρική κάρτα του διοικητή της ΑΤΕ, αλλά η απόκτηση μονάδας στη Βουλγαρία από τη ΔΕΗ απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Μ. Πέμπτης.

Ο Τύπος της Μ. Πέμπτης
Η διορία που έδωσε η Κομισιόν για αλλαγή του νόμου για τον Βασικό Μέτοχο, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας, η αποκάλυψη για προσωπικές δαπάνες με εταιρική κάρτα του διοικητή της ΑΤΕ, αλλά η απόκτηση μονάδας στη Βουλγαρία από τη ΔΕΗ απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Μ. Πέμπτης.

Βασικός Μέτοχος: Είκοσι μία και σήμερα είναι οι μέρες που έδωσε προθεσμία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κυβέρνηση για να αλλάξει το νόμο για τον Βασικό Μέτοχο, επισημαίνει Το Βήμα.

Με αιτιολογημένη απόφαση η Κομισιόν ζητεί αλλαγές στο νόμο, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣτΕ: Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας χαρακτήρισε αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις για την περαίωση των εκκρεμών ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων, αναφέρει Το Βήμα.

Βιομηχανία: Ο κλάδος κατασκευής προϊόντων από μη μεταλλικά ορυκτά είχε τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στον ρυθμό αύξησης των πωλήσεων, τα κέρδη επί των πωλήσεων και την αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο ΣΕΒ σε δείγμα 4.152 επιχειρήσεων για τα έτη 2001-2003, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Θυλάκους υψηλής ανταγωνιστικότητας, σε μια οικονομία που χαρακτηρίζεται από χαμηλή ανταγωνιστικότητα, διαπιστώνει έρευνα του ΣΕΒ σύμφωνα με την Καθημερινή.

Μεγάλη απόσταση χωρίζει τις επιχειρήσεις με τις καλύτερες επιδόσεις από τους μέσους όρους του κλάδου, ενώ η απόσταση αυτή είναι κατά κανόνα μεγαλύτερη στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αναφέρει το Κέρδος επικαλούμενο την έρευνα του ΣΕΒ.

Σοφοκλέους: Στα 6 ”κλειδιά” της Σοφοκλέους αναφέρεται η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, η οποία σημειώνει πως υπάρχουν τόσες απόψεις για τη μελλοντική πορεία των χρηματιστηριακών αγορών όσες και οι στάλες μιας καταιγίδας, επισημαίνοντας παράλληλα πως η σύγχυση που προκαλείται ως αποτέλεσμα των πολλών απόψεων που ακούγονται είναι άνευ προηγουμένου.

Εισηγμένες: Πραγματικό σοκ προκαλεί η ανάγνωση των αναμορφωμένων αποτελεσμάτων δεκάδων εισηγμένων εταιριών με βάση τις παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών, όπως δόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Χ.Α., τονίζει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Μια στις τρεις εισηγμένες εμφανίζει λιγότερα ίδια κεφάλαια και κέρδη για το 2004, σημειώνει Το Βήμα, επισημαίνοντας πως υπάρχει προβληματισμός όσον αφορά στα ΔΛΠ.

Αλλαγές σοκ στα οικονομικά αποτελέσματα 220 εταιριών εισηγμένων στο Χ.Α προέκυψαν από την υποχρεωτική ενσωμάτωση στους ισολογισμούς των παρατηρήσεων των ορκωτών ελεγκτών που αναιρούσαν τα οικονομικά μεγέθη, σημειώνει η Ελευθεροτυπία.

Ασφαλιστικό: Η κυβέρνηση προχωρά σε γενναιόδωρη συμφωνία υπέρ των τραπεζών για το Ασφαλιστικό, προσδοκώντας ”παράπλευρα” οφέλη, σημειώνει η Ημερησία.

Τράπεζες: Σκληρός ανταγωνισμός υπάρχει μεταξύ των ελληνικών τραπεζών για την απόκτηση σημαντικών μεριδίων στις αγορές των Βαλκανίων, αναφέρει η Ημερησία, η οποία επισημαίνει πως η Εθνική φαίνεται ότι τολμά να κάνει την πρώτη μεγάλη κίνηση προς την τουρκική αγορά σε συνεργασία με τη Yapi Kredi.

Τηλεπικοινωνίες: Αρνούνται την ύπαρξη καρτέλ οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως σε εξηγήσεις προχώρησαν οι τρεις leader έπειτα από παρέμβαση του ΥΠΑΝ.

ΔΕΗ: Στη μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού που αγόρασε η ΔΕΗ αναφέρεται Το Βήμα.

Για ”ηλεκτροσόκ” στη ΔΕΗ κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία επισημαίνει πως ο πρόεδρος της Επιχείρησης Γ. Παλαιοκρασσάς ζητεί να του εκχωρηθούν αρμοδιότητες επίβλεψης και διαχείρισης όλων των διαγωνισμών άνω των 3 εκατ. ευρώ.

Αγροτική – Μηλιάκος: Η πληρωμή προσωπικών και οικογενειακών δαπανών του διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, κ. Δ. Μηλιάκου, με εταιρική κάρτα προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη και την κυβερνητική κάλυψη, επισημαίνει η Καθημερινή.

Μπόμπολας: Με συνοπτικές διαδικασίες και κατ’ εφαρμογή του αμαρτωλού μαθηματικού τύπου ανατίθεται το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Πειραιάς – Τρεις Γέφυρες, ύψους 161,4 εκατ. ευρώ, σε κοινοπραξίες συμφερόντων Μπόμπολα που αποτελούνται από τις τεχνικές εταιρίες Άκτωρ - ΤΕΡΝΑ - Siemens, αναφέρει η Καθημερινή.

Ipirotiki: Συνεχίζεται η ”ακυβερνησία” στην Ipirotiki, καθώς μέτοχοι και πιστώτριες τράπεζες αρνήθηκαν να αναλάβουν καθήκοντα σε προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα η εταιρία να μη διαθέτει διοίκηση.

Vodafone: Οι κινήσεις στελεχών μεταξύ των εταιριών άλλαξαν σημαντικά τον χάρτη της αγοράς κινητής τηλεφωνίας το 2004 σημειώνει ο κ. Νίκος Ζαρκαλής, commercial director της Vodafone Hellas, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Δέλτα Συμμετοχών: Ξεκαθαρίζει λίαν συντόμως το θέμα της αναχρηματοδότησης της Δέλτα Συμμετοχών, αναφέρει η Εξπρές.

Γενική Τροφίμων: Σε φάση έναρξης βρίσκονται νέες επενδύσεις της Γενικής Τροφίμων, που συνεχώς διερευνά την επέκταση των δραστηριοτήτων της, προσανατολιζόμενη μελλοντικά προς την αγορά της Τουρκίας, επισημαίνει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v