Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Αναμόρφωση” στη Σοφοκλέους

Το ενδεχόμενο ”δοκιμασίας” του εύρους στήριξης των 2.830 – 2.850 μονάδων θα συγκέντρωνε περισσότερες πιθανότητες εάν δεν είχε αντιδράσει αργά χθες το βράδυ η Ν. Υόρκη. Η ανακοίνωση των αναμορφωμένων αποτελεσμάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη διακύμανση ορισμένων μετοχών εταιριών που ευνοούνται ή επιβαρύνονται ανάλογα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεδρίαση Μ. Πέμπτης και οι όποιες εκτιμήσεις για την εικόνα που παρουσιάζεται από τα αναμορφωμένα αποτελέσματα καλό θα ήταν να μετατεθούν για την Τρίτη του Πάσχα.

Εάν δεν σημειωνόταν χθες έστω μικρής μορφής αντίδραση στη Ν. Υόρκη θα ήταν πιθανό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποχώρησης του Γενικού Δείκτη και ενδεχόμενη ”δοκιμασία” του εύρους στήριξης των 2.830 – 2.850 μονάδων.

Ο χαμηλός τζίρος, όμως, η έστω περιορισμένη αγοραστική διάθεση ελάχιστων Ελλήνων διαχειριστών ενδέχεται να σώσει τα προσχήματα στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Για διαφορετικούς λόγους θα πρέπει να προσεχθούν σήμερα οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Πειραιώς (καθώς χθες απειλήθηκαν μεσοπρόθεσμες ”στηρίξεις”), ΟΤΕ – Cosmote και ορισμένες μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που ενισχύονται με βάση τα αναμορφωμένα αποτελέσματα (δες σχετικό θέμα).

Με την προϋπόθεση πως θα είναι θετικότερο το κλίμα στις διεθνείς αγορές την ερχόμενη Δευτέρα, θα ήταν πιθανό το ενδεχόμενο μίας αντίδρασης, που θα... πυροδοτείται από την επίλυση του Ασφαλιστικού, κατ’ αρχήν της Εμπορικής.

Στην υπόθεση της Εμπορικής θα πρέπει να δοθεί σημασία στη διαφορετική εκτίμηση – προσέγγιση που έχουν για τη θυγατρική του Φοίνικα η διοίκηση και οι Γάλλοι.

Για τη σημερινή συνεδρίαση θα ήταν καλό να αποφευχθεί η δοκιμασία του εύρους στήριξης και να ”ανταποκριθούν” θετικά μετοχές εταιριών με καθαρή οικονομική θέση, τουλάχιστον βάσει των αναμορφωμένων αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v