Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές οι ΑΧΕ, ”βλέπουν” ενδεχόμενο rebound

Στο ενδεχόμενο να παρουσιαστεί rebound κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ύστερα από πέντε συνεχιζόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, αναφέρονται οι χρηματιστηριακές, αν και μερίδα των αναλυτών εκτιμά πως υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω πτώσης της αγοράς.

Επιφυλακτικές οι ΑΧΕ, ”βλέπουν” ενδεχόμενο rebound
Τι εκτιμάται για σήμερα: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο θετικής αντίδρασης η Marfin Analysis, η οποία επισημαίνει, όμως, πως κατά την άποψή της υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω πτώση στην εγχώρια αγορά.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως το αρνητικό κλίμα ενδέχεται να συνεχιστεί στην αγορά, με ηπιότερους τόνους όμως, επισημαίνοντας πως η έλλειψη σημαντικών ειδήσεων δημιουργεί περιορισμένα περιθώρια για αλλαγή στην ψυχολογία.

Η Proton Securities σημειώνει πως αν και το rebound είναι πιθανό, ύστερα από πέντε συνεχείς αρνητικές συνεδριάσεις, η ψυχολογία παραμένει αρνητική ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων, οι οποίες και θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αναστροφή της τάσης.

Από την πλευρά της, η Σίγμα Securities αναφέρει πως η εικόνα της Σοφοκλέους ενδέχεται να αλλάξει με την ανακοίνωση ”θετικών” αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2005 (με την Coca-Cola να ανοίγει τον χορό στις 12 Μαΐου).

Επίσης, η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως συνεχίζει να ξεχωρίζει τους τίτλους εκείνους που προσφέρουν υψηλές μερισματικές αποδόσεις, όπως των ΟΠΑΠ, ΚΑΕ και ΜΕΤΚΑ, εκείνους των τραπεζών (λόγω των αποτιμήσεών τους), μετοχές από τον τομέα της λιανικής (όπως της Jumbo, της Folli Follie και της Σαράντης), αλλά και των εταιριών που έχει αναπτύξει επιτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα και διαθέτουν ηγετικά μερίδια αγοράς, καθώς και των τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ και Cosmote).

Τι έγινε χθες: Με απώλειες έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία κάνει λόγο για κινήσεις πώλησης σε όλο το ταμπλό.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή οι πιέσεις επικεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά στις τραπεζικές μετοχές και στις τηλεπικοινωνίες, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 1,20% και με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 158 εκατ. ευρώ (+49%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v