Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Shopping therapy ή Θάνατος!

Σύντροφοι καταναλωτές. Οι κεντρικές τράπεζες απειλούν να μας κόψουν το οξυγόνο. Μας απειλούν με αυξήσεις επιτοκίων. Ξεχάστε το shopping therapy και άλλα τέτοια εναλλακτικά. Επιστροφή σε πατροπαράδοτες συνταγές και μαντζούνια, όπως ο πήλινος κουμπαράς, το ταμιευτήριο της τράπεζας, το δοξασμένο στρώμα. Αντισταθείτε...

Shopping therapy ή Θάνατος!
Σύντροφοι καταναλωτές. Οι κεντρικές τράπεζες απειλούν να μας κόψουν το οξυγόνο. Μας απειλούν με αυξήσεις επιτοκίων. Ξεχάστε το shopping therapy και άλλα τέτοια εναλλακτικά.

Επιστροφή σε πατροπαράδοτες συνταγές και μαντζούνια, όπως ο πήλινος κουμπαράς, το ταμιευτήριο της τράπεζας, το δοξασμένο στρώμα.

Πράγματα που τα έχουμε προ πολλού ξεχάσει και τα έχουμε αντικαταστήσει με τα εορτοδάνεια, τις πιστωτικές κάρτες και τα επισκευαστικά δάνεια! Αντισταθείτε...

Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο δίχως καταναλωτισμό; Αν σας φαίνεται δύσκολο θα είναι εξίσου δύσκολη η προσαρμογή σας σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κι όμως! Δεν είναι τίποτε το φοβερό! Αντί να αλλάξετε όλη την γκαρνταρόμπα σας, επιδιορθώνετε τα φθαρμένα παντελόνια. Ενίοτε χάνετε και μερικά κιλά και ξεθάβετε από τη ναφθαλίνη παλαιότερα –πλην άφθαρτα- υποδήματα.

Επίσης, αναβάλλετε επ΄ αόριστον την αντικατάσταση του αυτοκινήτου που αγοράσατε μόλις πέρυσι. Μειώνετε ραγδαία τις βραδινές εξόδους σας, προς όφελος και της χώρας, καθώς σας δίνεται η ευκαιρία να μειώσετε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Αφήνετε να περάσει λίγος χρόνος δίχως weekend στη Μύκονο, έτσι ώστε να πάρει ανάσες και αυτό το έρμο το νησί. Πιστεύετε ότι θα αλλάξουν πολλά στη ζωή σας; Θα είστε δυστυχισμένος;

Θυμηθείτε απλά πώς ήταν η ζωή σας πριν από δέκα ή είκοσι χρόνια και πάρτε κουράγιο...

Τελειώνουν τα ψέματα. Ψέματα που κτίσαμε πάνω σ’ έναν κόσμο φθηνών επιτοκίων. Μπορεί να μην έρχεται το τέλος του κόσμου, αλλά σίγουρα τελειώνουν πολλές από τις κακές συνήθειες που αποκτήσαμε όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Κι ίσως είναι καιρός να θυμηθούμε, πράγματι, ορισμένες από τις παλαιές αρχές, όπως αυτή της αποταμίευσης και του ορθού οικονομικού προϋπολογισμού.

Κι ίσως πάλι έφτασε η ώρα να αποζημιωθεί εκείνος ο δύστυχος καταθέτης που σήμερα πεινάει με τα μηδενικά επιτόκια του ταμιευτηρίου. Διότι όλα τα πράγματα στη ζωή κάνουν κύκλους.

Απλώς, δεν θέλουμε να το πιστέψουμε...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v