Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Το ”τελεσίγραφο” της Κομισιόν για τον Βασικό Μέτοχο, οι δημόσιες δαπάνες, η ανεργία στην Ελλάδα, οι ενδεχόμενες περικοπές πόρων από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αλλά και η αύξηση των επιτοκίων από τη FED είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Το ”τελεσίγραφο” της Κομισιόν για τον Βασικό Μέτοχο, οι δημόσιες δαπάνες, η ανεργία στην Ελλάδα, οι ενδεχόμενες περικοπές πόρων από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αλλά και η αύξηση των επιτοκίων από τη FED είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Βασικός Μέτοχος: Τελεσίγραφο 21 ημερών έχει δώσει η ΕΕ για τον νόμο του Βασικού Μετόχου, απαιτώντας ριζικές αλλαγές, αναφέρει Το Βήμα.

Ecofin: Στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (Ecofin) που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο θα συζητηθεί η πρόταση Κανονισμού της ΕΕ για την προσαρμογή επί το ”χαλαρότερο” του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Δημόσιες Δαπάνες: Στο πεδίο των κρατικών δαπανών πέφτει το κύριο βάρος της μεγάλης δημοσιονομικής προσπάθειας που ανέλαβε η κυβέρνηση, δεδομένου ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων δεν αναμένεται θεαματική τονίζει η Καθημερινή.

Ανεργία: Άνεργος παραμένει ένας στους δέκα Έλληνες, γεγονός που δίνει στη χώρα μας το αρνητικό ρεκόρ της υψηλότερης ανεργίας της ευρωζώνης, σύμφωνα με Το Βήμα.

Κοινοτικό Πλαίσιο: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλεί την Αθήνα για περικοπές πόρων από το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης πάνω από 2 δισ. ευρώ επισημαίνει Το Βήμα.

ΟΟΣΑ: Εξετάσεις σε τομείς στους οποίους υστερεί θα δώσει η Ελλάδα κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, η οποία ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στο Παρίσι, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Γκρίσνπαν: Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και ο πρόεδρος Άλαν Γκρίνσπαν αύξησαν χθες κατά ένα τέταρτο της μονάδας, στο 3%, τα επιτόκια, παρά τις ενδείξεις επιβράδυνσης των αναπτυξιακών ρυθμών της αμερικανικής οικονομίας, αναφέρει Το Βήμα, ενώ η Ημερησία συμπληρώνει πως η ενίσχυση του πληθωρισμού ανησυχεί τη FED.

Τουρισμός: Άλλα 23 νέα προγράμματα για παροχή άμεσων ή έμμεσων ενισχύσεων σε ξενοδοχειακές τουριστικές και άλλες μονάδες του ευρύτερου τομέα αναψυχής ετοιμάζονται να προστεθούν στα συνολικά 56 προγράμματα, των οποίων τρέχουν οι προθεσμίες για υποβολή business plans για έγκριση, επισημαίνει το Κέρδος.

Για νέα πτώση 10% στον τουρισμό κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία οι προσδοκίες για αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό φέτος διαψεύδονται στην πράξη.

Φυσικό Αέριο: Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά η κατασκευή του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημ. Σιούφας σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πρωτομαγιά: Ημέρα γενικής απεργίας η 11η Μαΐου, καθώς η κυβέρνηση καταργεί το καθεστώς αργίας που εθνικά είχε καθιερωθεί για να τιμάται η επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς, επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Τράπεζες: Με ”σημαία” τη μείωση του κόστους αλλά και τον εξορθολογισμό του αντικειμένου τους οι μεγάλες τράπεζες νοικοκυρεύουν τις θυγατρικές τους, μερικές εκ των οποίων λειτουργούσαν άλλωστε ανταγωνιστικά προς τη μητρική εταιρία, αναφέρει το Κέρδος.

Κατασκευές: Έρχονται τα πρώτα έργα παραχώρησης σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία τέλος Μαΐου θα ανακοινωθεί ο ανάδοχος για την αρτηρία Θεσσαλονίκης.

Κινεζικές Εισαγωγές: Την περασμένη Παρασκευή άρχισε επισήμως η διαδικασία ανάσχεσης των κινεζικών εισαγωγών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, με την έναρξη της έρευνας που οφείλει να πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πραγματική έκταση και τις συνέπειες του φαινομένου, τονίζει η Καθημερινή.

Αττικής: Για σύγκρουση υπουργών για την Τράπεζα Αττικής κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως το υπουργείο Οικονομίας ζητά διεθνή διαγωνισμό, ενώ το υπουργείο Εργασίας εμμένει να πωληθεί στο ΤΣΑΥ.

Δέλτα: Για αιχμές της Δέλτα κατά των ”αναμορφωμένων” κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά πως τα ”αναμορφωμένα” δημιουργούν λάθος εντυπώσεις και μάλιστα εν όψει ΔΛΠ.

Ο όμιλος της Δέλτα έχει ξεκινήσει ήδη τη διερεύνηση της τουρκικής αγοράς σημειώνει η Ημερησία.

ΜΕΤΚΑ: Στο ”κατώφλι” μιας στρατηγικής συνεργασίας με έναν εκ των διεθνών ενεργειακών κολοσσών, General Electric ή Alstom, φέρεται να βρίσκεται η ΜΕΤΚΑ, καθώς πληροφορίες φέρουν τον όμιλο Μυτιληναίου να συζητά την πώληση έως και του 30% του κεφαλαίου της θυγατρικής του, τονίζει το Κέρδος.

Νίκας: Η περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του στην αγορά αλλαντικών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, όπου και διατηρεί ισχυρή παρουσία εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί στρατηγικό στόχο για τον όμιλο, επισημαίνει η Εξπρές.

ΔΙΕΚΑΤ: Στην ενέργεια επενδύει η ΔΙΕΚΑΤ με νέα θυγατρική, στην οποία συμμετέχει με 30% και η Energy Company, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v