Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραδυφλεγείς... υποαξίες

Σε δοκιμασία του εύρους στήριξης των 2.830 – 2.850 μονάδων οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, ο Γενικός Δείκτης. Η έλλειψη ενημέρωσης για πιθανά προβληματικά χαρτοφυλάκια των τραπεζών και τις πιθανολογούμενες επιπτώσεις από την εφαρμογή των ΔΛΠ επιτείνει τη ρευστοποίηση θέσεων, κυρίως θεσμικών επενδυτών. Στο περίπου 1 προς 2,5 η αναλογία ανοδικών/πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Φαίνεται πως οι υποαξίες και οι ”κρυμμένες” επισφάλειες των τραπεζών είναι μεγαλύτερες απ’ ό,τι αρχικά παρουσιαζόταν.

Δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες δέκα ημέρες ταλαιπωρούνται συγκεκριμένες μετοχές του κλάδου, σήμερα μάλιστα με αυξημένη προσφορά, τη στιγμή που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι φήμες για τη ”μαύρη τρύπα” των χαρτοφυλακίων.

Ο Γενικός Δείκτης οδηγείται σε επιβεβαίωση (ή όχι) του εύρους στήριξης των 2.830 – 2.850 μονάδων, ενδεχόμενο που φαινόταν από την προηγούμενη εβδομάδα και είχε ξεγελάσει αρκετούς πάρα την ανοδική αντίδραση.

Ο FTSE-20 υποχωρεί κατά 0,89% έναντι 0,71% του Γενικού Δείκτη, με αυξημένες –συγκριτικά– συναλλαγές, ενώ η σχέση ανοδικών/πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2,5.

Με κέρδη συνεχίζει προς τα 21,3 ευρώ η μετοχή της Coca-Cola 3Ε, στα 24,64 ευρώ ο τίτλος της Γερμανός, ”πιάνει” τα 4 ευρώ η Intracom, αντιδρά προς τα 9,48 ευρώ η Hyatt, στα 21,04 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ θετικά κινούνται Motor Oil και ΚΑΕ.

Μεγαλύτερη του αναμενομένου είναι μέχρι στιγμής η πίεση που ασκείται στη μετοχή της Πειραιώς, με χαμηλή τιμή στα 12,72 ευρώ, να σημειωθεί η αδυναμία των ΕΛΠΕ να αντιδράσουν, με χαμηλή τιμή πλέον στα 8 ευρώ, ενώ στον ΟΠΑΠ είναι προφανές πως διαμορφώνεται ελκυστικότερη για τους ξένους αποτίμηση.

Στη μετοχή του Οργανισμού η μέχρι στιγμής χαμηλότερη τιμή ημέρας διαμορφώνεται στα 20,02 ευρώ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση η μετοχή της Chipita ενισχύεται στα 2,42 ευρώ (ο όμιλος δεν έχει και πολλά να ”κρύψει” από τα ΔΛΠ), η ΜΕΤΚΑ συνεχίζει ανοδικά στα 6,28 ευρώ (3,97%), ο δε Μυτιληναίος στα 7,96 ευρώ (0,25%).

Για τη μετοχή της Μυτιληναίος η υψηλότερη τιμή ημέρας έχει καταγραφεί στα 8,12 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v