Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Tύπος της Τρίτης

Η εικόνα της βιομηχανίας, αλλά και της Σοφοκλέους, ο κλάδος των κατασκευών, της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης, η επιστροφή κεφαλαίου από τη ΜΕΤΚΑ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Tύπος της Τρίτης
Η εικόνα της βιομηχανίας, αλλά και της Σοφοκλέους, ο κλάδος των κατασκευών, της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης, η επιστροφή κεφαλαίου από τη ΜΕΤΚΑ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Βιομηχανία: Ένταση πληθωριστικών πιέσεων, λόγω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου προβλέπει η Ημερησία.

Σοφοκλέους: Σε ένα ιδιότυπο –πιθανότατα μεταβατικό– αλλά και μακροχρόνιο ”τούνελ” έχει εισέλθει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, τουλάχιστον όσον αφορά τη δραστηριοποίηση των εγχώριων ιδιωτών επενδυτών, οι οποίοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά των μετοχών κάθε άλλο παρά ελκύονται να ρισκάρουν επενδυτικά, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Στη δίνη πολιτικών παιχνιδιών βυθίζεται η Σοφοκλέους, ενώ οι αναμορφωμένοι ισολογισμοί δίνουν μια πρόγευση των δυσάρεστων εκπλήξεων που επιφυλάσσει στην αγορά η εφαρμογή των ΔΛΠ τονίζει η Ημερησία.

Με κέρδη που φτάνουν το 2,95% έκλεισε το πρώτο τετράμηνο του 2005 για τον Γενικό Δείκτη, εξέλιξη που τοποθετεί τη Σοφοκλέους σχετικά ψηλά στη λίστα των κερδισμένων των ευρωπαϊκών αγορών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ασφαλιστικό: Στους πόρους ή τους φόρους που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος θα επικεντρωθεί η συζήτηση για το Ασφαλιστικό, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Έργα: Αναβλήθηκε για τις 18 Μαΐου η προθεσμία υποβολής προσφορών, που είχαν ορισθεί για τις 27 Απριλίου, στο διαγωνισμό για την κατασκευή του τμήματος του ΠΑΘΕ Μαλιακός – Κλειδί, ύστερα από αίτημα των εταιριών σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Διόδια: Και νέες αυξήσεις–φωτιά έως 40% στα διόδια ετοιμάζει η κυβέρνηση από το 2006 στο εθνικό δίκτυο με στόχο να προσελκύσει ιδιώτες που θα κατασκευάσουν τις νέες εθνικές οδούς, σύμφωνα με Τα Νέα.

ΚΠΣ: Πιέσεις για τον ”Βασικό Μέτοχο” και την ολοένα και πιο φιλοαμερικανική στάση της κυβέρνησης βλέπουν στην Αθήνα πίσω από τις απαιτήσεις της Κομισιόν, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Κατασκευές: Στα έργα parking στρέφεται ο κλάδος των κατασκευών αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία τονίζει πως οι ΓΕΚ – Ηλιοχώρα ίδρυσαν νέα εταιρία στον χώρο.

Κλωστοϋφαντουργία: Χίλιες θέσεις εργασίας ημερησίως χάνει φέτος η ευρωπαϊκή κλωστοϋφαντουργία, κυρίως εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού από την Κίνα, όπως εκτιμά η Euratex.

Ένδυση: Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται ο κλάδος της ένδυσης σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία επισημαίνει πως προσδοκάται μεγέθυνση 6%-8% φέτος και το 2006.

ΟΤΕ: Με προσεκτικά βήματα προχωρά ο ΟΤΕ στην υποστήριξη των triple play services, επισημαίνει στη Ναυτεμπορική ο τεχνικός γενικός διευθυντής και δ/σ της ΟΤΕnet, Γ. Ιωαννίδης.

ΟΠΑΠ-Intralot: Σε συνομιλίες βρίσκονται οι ΟΠΑΠ-Intralot αναζητώντας τρόπους για να αυξήσουν την απόδοση του ”Πάμε Στοίχημα” σημειώνει η Ημερησία.

ΔΕΗ: Για εξαγορές της ΔΕΗ στη Βουλγαρία με ερωτήματα κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία επισημαίνει πως η ιταλική ENEL προσέφερε 100.560 ευρώ για την ίδια μονάδα, τονίζοντας πως υπάρχουν απορίες για τη σκοπιμότητα της επένδυσης και το ύψος του προσφερθέντος τιμήματος.

ΜΕΤΚΑ: Το 30% της αξίας της μετοχής επιστρέφει στους μετόχους η ΜΕΤΚΑ, η οποία είναι σε συνομιλίες με τις Alstom και General Electric, επισημαίνει η Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v