Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προϋποθέσεις βελτίωσης του κλίματος

Το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, οι τοποθετήσεις σε Εθνική και Alpha χθες, η καταβολή μερίσματος από σήμερα της Alpha και επιμέρους εξελίξεις μπορεί να βελτιώσουν το κλίμα και τη διάθεση στην αγορά, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 2.850 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές ενδέχεται να αποτελέσει την αφορμή για ανάσχεση της πτωτικής τάσης στη Σοφοκλέους.

Η αντίδραση χθες, προς το κλείσιμο, των Εθνικής, Alpha Bank και η καταβολή από σήμερα του μερίσματος των 0,72 ευρώ ανά μετοχή της Alpha, μπορεί να βελτιώσουν κατά τι το κλίμα.

Θετικό άνοιγμα προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis, που εκτιμά ότι η χθεσινή αντίδραση αποτελεί ”ένδειξη σταδιακής επανάκαμψης των αγοραστών”.

Άλλωστε, χθες, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ θεωρούσε πως η αγορά έχει υποχωρήσει σε επίπεδα όπου θα βρεθεί στήριξη από τα ”θεμελιώδη στοιχεία”, ενώ επιμέρους εξελίξεις (Φουρλής, ΚΑΕ, Αγροτική, Σαράντης, Attica Group) ενδέχεται να διαμορφώσουν τάση για συγκεκριμένες μετοχές.

Ερώτημα αποτελεί το επίπεδο ”στήριξης” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, με τη Fortius να ”σκέφτεται αγορά στο επίπεδο των 19 ευρώ”.

Ενδεχόμενη αύξηση των συναλλαγών κατ’ αρχήν σε Εθνική - Alpha και δευτερευόντως σε Πειραιώς θα μπορούσε να οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη προς τις 2.850 μονάδες (και τον FTSE-20 προς τις 1.585 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v