Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η νίκη Μπλερ, για τρίτη συνεχή φορά, το εγχείρημα ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, η οικοδομική δραστηριότητα το πρώτο δίμηνο του έτους, το ενδιαφέρον της Τράπεζας Πειραιώς για την Atlas Bank, αλλά και η ”μη μεταφορά της Πρωτομαγιάς” είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η νίκη Μπλερ, για τρίτη συνεχή φορά, το εγχείρημα ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, η οικοδομική δραστηριότητα το πρώτο δίμηνο του έτους, το ενδιαφέρον της Τράπεζας Πειραιώς για την Atlas Bank, αλλά και η ”μη μεταφορά της Πρωτομαγιάς” είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Μπλερ: Πρωθυπουργό τον Τόνι Μπλερ αναμένεται να αναδείξει για τρίτη συνεχή φορά η εκλογική αναμέτρηση, παρά τη διαφωνία πολλών Βρετανών με την απόφασή του να ακολουθήσει τους Αμερικανούς στην εισβολή στο Ιράκ, επισημαίνει η Καθημερινή.

”Πρωτομαγιά”: Οριστικά εργάσιμη είναι η 11η Μαΐου, τόσο για το Δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα, αναφέρει η Καθημερινή.

Οργή έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους η απόφαση της κυβέρνησης να μη ”μεταφέρει” την Πρωτομαγιά, αλλά και οι μεθοδεύσεις της να διχάσει το εργατικό κίνημα, τονίζουν Τα Νέα.

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση εξελίχθηκε ακόμη και η αργία της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Ανασχηματισμός: Νέα σενάρια ανασχηματισμού προκάλεσαν χθες ένα Προεδρικό Διάταγμα περί κωδικοποίησης της νομοθεσίας των πρωθυπουργικών αρμοδιοτήτων και οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, αναφέρει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Η ανακοίνωση των αναμορφωμένων αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιριών για το 2004 ήρθε σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, επισημαίνοντας πως τόσο οι ανησυχίες για την υιοθέτηση των ΔΛΠ από φέτος όσο και η αυξημένη αβεβαιότητα στην ευρύτερη αγορά είχαν ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να μη δουν με καλό μάτι τις αναμορφώσεις στα αποτελέσματα των εταιριών.

Υποβολή Ε9: Σε μια απίστευτη ταλαιπωρία έχουν υποβληθεί εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς καλούνται να συμπληρώσουν το Ε9, αναφέρει Το Βήμα.

Ολυμπιακή Αεροπορία: Σε κενά αέρος δείχνει να κινείται το εγχείρημα ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία αναφέρει πως ενδεικτικό του κλίματος είναι οι χθεσινές αντιφατικές πληροφορίες, οι οποίες προέκυψαν μετά τη συνάντηση του υπουργού Μεταφορών κ. Μ. Λιάπη με τα σωματεία των ιπτάμενων χειριστών και φροντιστών της εταιρίας.

Δυσοίωνα είναι τα σημάδια του νέου διαγωνισμού για τις Ο.Α. σημειώνει Το Βήμα, επισημαίνοντας πως οι σύμβουλοι αδυνατούν να καταρτίσουν short list, ενώ το Κέρδος συμπληρώνει πως εάν αποτύχει ο διαγωνισμός είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο εκκαθάρισης.

Σε καθεστώς εκκαθάρισης θα τεθεί η Ολυμπιακή εάν δεν ευοδωθεί η πορεία ιδιωτικοποίησής της, μέσω του διεθνούς διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Οικοδομική Δραστηριότητα: Αύξηση 4,8% σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα με βάση τον όγκο στο πρώτο δίμηνο του 2005, αναφέρει η Καθημερινή.

Ανάσα στον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έδωσε το πρώτο δίμηνο του έτους η οικοδομική δραστηριότητα, που αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων παραγόντων τροφοδότησης της αναπτυξιακής διαδικασίας, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Η ανάληψη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση για την τόνωση του κατασκευαστικού κλάδου και της απασχόλησης φαίνεται ότι εξαντλείται στο μέτρο της επιβολής ΦΠΑ στις νέες οικοδομές από τον επόμενο χρόνο, καθώς εκατοντάδες κατασκευαστές σπεύδουν να προμηθευτούν φέτος την πολυπόθητη οικοδομική άδεια προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση στην κτηματαγορά το 2006, σημειώνει το Κέρδος.

Τουρισμός: Μείωση 8% εμφανίζει η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αττική το πρώτο τρίμηνο του 2005, ενώ τρεις μονάδες ετοιμάζονται να κλείσουν τονίζει η Ημερησία.

Τράπεζες: Σχέδιο για λύση όσον αφορά στο Ασφαλιστικό των τραπεζών θα καταθέσει για πρώτη φορά η κυβέρνηση σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει πως επίκειται νέα συνάντηση τη Δευτέρα με τραπεζίτες και ΟΤΟΕ.

Επενδύσεις: Στροφή των επενδυτών προς τα ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς και στα διαχείρισης διαθεσίμων εξωτερικού σημειώθηκε τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με Το Βήμα.

Τράπεζα Πειραιώς: Επεκτείνεται η παρουσία των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια μετά και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας Πειραιώς στην αγορά της Σερβίας όπου ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Atlas Bank, αναφέρει Το Βήμα.

Είκοσι πέντε εκατομμύρια δολάρια προσέφερε η Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά ποσοστού 80% της σερβικής τράπεζας Atlas Bank, συμπληρώνει το Κέρδος.

ΜΕΤΚΑ: Γεωστρατηγική σημασία, με στόχο την από κοινού διεκδίκηση σημαντικού μεριδίου στην ενεργειακή αγορά των Βαλκανίων, ενέχουν οι προχωρημένες συζητήσεις της ΜΕΤΚΑ με δύο ενεργειακούς κολοσσούς της Ευρώπης και των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

ΕΥΑΘ: Απέπεμψε χθες, 5/5, τη διοίκηση της ΕΥΑΘ ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσώνης με την ιδιότητα του εποπτεύοντος υπουργού, τονίζει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Για διοικητικό χάος στην ΕΥΑΘ με πολιτικές προεκτάσεις κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v