Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το κόμμα του...Τειρεσία!

Ήθελε να αγοράσει αυτοκίνητο, αλλά τα εισοδήματά του δεν επέτρεπαν στην τράπεζα να του χορηγήσει καταναλωτικό δάνειο. Επέτρεπαν, όμως, σε επτά τράπεζες να του χορηγήσουν πιστωτικές κάρτες. Κι εκείνος, ”φόρτωσε” το καινούργιο του αυτοκίνητο σε επτά πιστωτικές κάρτες. Δύο χιλιάδες στην κάθε μία. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

Το κόμμα του...Τειρεσία!
Ήθελε να αγοράσει αυτοκίνητο, αλλά τα εισοδήματά του δεν επέτρεπαν στην τράπεζα να του χορηγήσει καταναλωτικό δάνειο. Επέτρεπαν, όμως, σε επτά τράπεζες να του χορηγήσουν πιστωτικές κάρτες.

Κι εκείνος, ”φόρτωσε” το καινούργιο του αυτοκίνητο σε επτά πιστωτικές κάρτες. Δύο χιλιάδες στην κάθε μία. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...



Ο ήρωας της ιστορίας μας πέρασε ένα ωραίο τρίμηνο, επιδεικνύοντας το καινούργιο ΙΧ αυτοκίνητό του στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Κάποια στιγμή οι λογαριασμοί άρχισαν να συσσωρεύονται βουνό στην πόρτα του σπιτιού του.

Τώρα, αναζητά μία βραδινή δουλειά για να μπορέσει να ξεπληρώσει ”σιγά – σιγά” τις κάρτες του.

Δεν είναι ο μόνος. Το σύνθημα της εποχής μας είναι ”καταναλώστε”. Το ”αποταμιεύστε” έχει πάει περίπατο. Ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας περιλαμβάνονται στις λίστες του Τειρεσία. Επειδή θέλησαν να ακολουθήσουν το ρεύμα της εποχής.

Κατανάλωσαν με μανία, δίχως να μπορούν στη συνέχεια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που δημιούργησαν.

Ο κατάλογος του Τειρεσία θα διευρυνθεί. Αν ακούγατε τις διαφημίσεις για τα εορτοδάνεια του Πάσχα, θα μας πιστεύατε.

Σε μία τέτοια διαφήμιση ρωτάει η γυναίκα τον άνδρα αν θα αγοράσουν αρνί. Κι εκείνος απαντά ότι φέτος μπορούν να αγοράσουν τη σούβλα και του χρόνου θα το σκεφτούν για το αρνί.

Εκείνη ρωτάει αν θα πάνε στη Ρώμη, όπως είχαν προγραμματίσει. Εκείνος λέει ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο χωριό. Εκείνη του θυμίζει ότι στο χωριό υπάρχουν πολλά βαφτιστήρια και εκείνος θυμάται ότι και στο σπίτι τους είναι καλά.

Οπότε εκείνη του ”ξεφουρνίζει” το μυστικό: Στην τάδε τράπεζα μοιράζουν λεφτά! Μέχρι 10.000 ευρώ! Κι έτσι μπορούν να πάνε στη Ρώμη...

Όταν, λοιπόν, η εν λόγω τράπεζα, που χρηματοδότησε την πλέον ανόητη διαφήμιση που έχουμε ποτέ ακούσει, θα παραπονιέται για τις επισφάλειές της, δεν θα δείξουμε την παραμικρή κατανόηση.

Εκεί που μπερδευόμαστε είναι στο πώς θα αντιμετωπίσουμε αύριο το πιο πολυπληθές κόμμα που πρόκειται να δημιουργηθεί. Εκείνο του Τειρεσία!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v