Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσσώρευση εν μέσω πιέσεων στον ΟΠΑΠ

Βαραίνει η τάση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς εντείνονται οι πωλήσεις εν μέσω μπαράζ reports ελληνικών και ξένων οίκων που αναφέρονται στην υποχώρηση του ”Πάμε Στοίχημα” σε συνδυασμό με τις σχέσεις με την Intralot, στην πιθανότητα ένταξης του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Στοίχημα, αλλά και στο επικείμενο placement. Ικανοποιητικότερα κινείται η αγορά με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών να διαμορφώνεται στο 1 προς 2,5.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η διεύρυνση των απωλειών και η ένταση των πωλήσεων στη μετοχή του ΟΠΑΠ εγείρει σειρά ερωτημάτων που χρήζουν άμεσης και ουσιαστικής απάντησης.

Με τη μετοχή του ΟΠΑΠ μέχρι και 2,2% χαμηλότερα είναι άξιον... απορίας πώς είναι δυνατή η διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη περίπου 0,2% χαμηλότερα, αλλά και του FTSE-20, που παραμένει όμως σε επαφή με τις 1.580 μονάδες.

Η τάση εξισορροπείται από την αντίδραση της Πειραιώς υψηλότερα των 13 ευρώ, της ΔΕΗ στα 21,64 ευρώ, αλλά και των Coca-Cola 3Ε, Motor Oil και Τιτάν.

Βέβαια, την τελευταία μισή ώρα έχει επιβαρυνθεί περισσότερο στο 1 προς περίπου 2,5 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τον MidCap 40 να ενισχύεται οριακά.

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι μετοχές των J&P Άβαξ, Εγνατία, ΜΕΤΚΑ-Μυτιληναίου και ΤΕΡΝΑ (5,2%).

Από τις μετοχές που υποχωρούν ξεχωρίζουν οι σημαντικές απώλειες σε Elephant και Κορασίδη, αλλά και σε Λεβεντάκη, θυγατρικές της Κλωνατέξ, καθώς και στις Centric, Hi-tech, Τασόγλου και άλλες αυτής της κατηγορίας.

Εύλογα, η τάση για τη συνέχεια θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τη διακύμανση της μετοχής του ΟΠΑΠ, καθώς στο παρασκήνιο εντείνονται διεργασίες, επαφές, με επίκεντρο τη μετοχοποίηση ποσοστού έως και 17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v