Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Εκτιμήσεις από Εγνατία-Eurobank-HSBC

Την τιμή-στόχο των 29,1 ευρώ επαναδιατυπώνει η Εγνατία Finance για τη μετοχή της Τιτάν σε ανάλυσή της με ημερομηνία 6 Μαΐου, συνιστώντας ”accumulate”. Εξάλλου, αύξηση μεγεθών προβλέπουν τόσο η Εγνατία όσο και οι HSBC και Eurobank για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ως αποτέλεσμα των διεθνών δραστηριοτήτων και ειδικότερα στις ΗΠΑ.

Τιτάν: Εκτιμήσεις από Εγνατία-Eurobank-HSBC
Την τιμή-στόχο των 29,1 ευρώ επαναδιατυπώνει η Εγνατία Finance για τη μετοχή της Τιτάν σε ανάλυσή της με ημερομηνία 6 Μαΐου, συνιστώντας ”accumulate”.

Η Εγνατία Finance εξηγεί πως διατηρεί την προαναφερθείσα τιμή-στόχο λόγω του διψήφιου ποσοστού της απόδοσης των επενδεδυμένων κεφαλαίων του ομίλου, αλλά και λόγω των προοπτικών που διαθέτει για περαιτέρω διεθνή ανάπτυξη.

Εκτός της Εγνατία Finance εκτιμήσεις για τα μεγέθη α’ τριμήνου διατυπώνουν και οι HSBC και Eurobank Securities. Κοινή εκτίμηση και των τριών είναι ότι ο όμιλος θα παρουσιάσει αύξηση των μεγεθών στο πρώτο τρίμηνο του 2005, η οποία θα είναι αποτέλεσμα κυρίως των διεθνών του δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, προβλέπουν ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου θα ανέλθει στα 246,8 - 249 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 24,4 - 26,5 εκατ. ευρώ.

Η Τιτάν θα ανακοινώσει τα μεγέθη τριμήνου, με βάση τα ΔΛΠ, στις 10 Μαΐου μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ενώ η τιμή της μετοχής έκλεισε χθες, 5/5, στα 24,02 ευρώ.

Για το πρώτο τρίμηνο του έτους η Εγνατία Finance εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών (με βάση τα ΔΛΠ) θα διαμορφωθεί στα 249 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται στα 58,7 εκατ. ευρώ και με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν στα 24,4 εκατ. ευρώ.

Η HSBC προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών θα ανέλθει στα 246,8 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 57 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 26,5 εκατ. ευρώ.

Εκτιμά παράλληλα πως οι πωλήσεις από την εγχώρια αγορά θα καταγράψουν κάμψη 5%, ενώ στον αντίποδα προβλέπει 9% αύξηση στα έσοδα από τις ΗΠΑ παρά την υποχώρηση του δολαρίου.

Η HSBC επισημαίνει επίσης πως παραμένει θετική για την Τιτάν λόγω του θεμελιώδους oulook της ερχόμενης τριετίας, καθώς εκτιμά πως ο ρυθμός ανάπτυξης από τις διεθνείς δραστηριότητες θα είναι αντισταθμίσει την ”αδυναμία” της εγχώριας αγοράς.

Από την πλευρά της, η Eurobank Securities προβλέπει αύξηση 3,1% στα έσοδα του πρώτου τριμήνου 2005, καθώς εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 248 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 3,2%, στα 57,1 εκατ. ευρώ.

Για τα κέρδη μετά φόρων η Eurobank Securities εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 25,1 εκατ. ευρώ, σε σχέση με κέρδη μετά φόρων ύψους 23,3 εκατ. ευρώ πέρυσι (με βάση, όμως, τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα).

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως τα μεγέθη πρώτου τριμήνου δεν είναι ενδεικτικά για το σύνολο του έτους, επισημαίνοντας πως τα αποτελέσματα για το σύνολο του πρώτου εξαμήνου αναμένεται να είναι περισσότερο ”αδύναμα” όσον αφορά στις εγχώριες πωλήσεις λόγω της μετα-Ολυμπιακής περιόδου, ενώ από την άλλη τα έσοδα από την αγορά των ΗΠΑ αναμένεται να είναι ”ισχυρά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v