Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει αδύναμη η τάση

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς Έλληνες και ξένοι αναλυτές διατυπώνουν τις πρώτες εκτιμήσεις τους στις προβλέψεις για τις πωλήσεις που έδωσε χθες η διοίκηση του Οργανισμού και εν όψει πάντα της νέας μετοχοποίησης. Στο 1 προς 1,5 η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές μετοχές, με αρκετές μετοχές του FTSE-20 να ξεχωρίζουν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ξένοι και ελληνικοί οίκοι με ομοβροντία αναλύσεων διατυπώνουν τις πρώτες εκτιμήσεις τους στις προβλέψεις για τις πωλήσεις που έδωσε χθες η διοίκηση του Οργανισμού και εν όψει πάντα της νέας μετοχοποίησης.

Αναλύσεις που διακρίνονται από διάσταση απόψεων όσον αφορά στις εκτιμήσεις και προβληματισμό μεταξύ αναλυτών, επίδοξων αναδόχων και λοιπών παραγόντων της αγοράς.

Η τιμή της μετοχής διαμορφώνεται χαμηλότερα των 20 ευρώ, με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές, που ξεπέρασαν τις 200.000 τεμάχια στις 11.40.

Το ενθαρρυντικό είναι πως ο FTSE-20 ισορροπεί, με το μέχρι στιγμής εύρος διακύμανσης να διαμορφώνεται στις 1.575 - 1.587 μονάδες. Η αναλογία ανοδικών - καθοδικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1,5, με την τάση να επιβαρύνεται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Από τις μετοχές που αντιδρούν, ξεχωρίζουν οι Alsinco, Αγροτική Ασφαλιστική, ΕΛΓΕΚΑ, Cyclon, Τέρνα, Εγνατία, Μυτιληναίος, Marfin Group (παρά την αποκοπή και επιστροφή), Κύπρου, Άβαξ, Πειραιώς, Κορασίδης και ορισμένες ακόμη.

Για την επόμενη μία ώρα προέχει η διαμόρφωση ισόρροπης τάσης μεταξύ πωλητών - αγοραστών στον ΟΠΑΠ και του FTSE-20 πέριξ των 1.580 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v