Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ασταθής η εικόνα της αγοράς

Βασική προϋπόθεση για την άνοδο της αγοράς είναι η ενίσχυση του τζίρου εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, μερίδα των οποίων επισημαίνει πως η αγορά ενδέχεται να κινηθεί και σε χαμηλότερα επίπεδα. Στο επίκεντρο ΟΠΑΠ, Τιτάν και τράπεζες.

ΑΧΕ: Ασταθής η εικόνα της αγοράς
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει πως οι αυξημένοι όγκοι συναλλαγών είναι απαραίτητοι ώστε να μπορέσει η αγορά να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Η Emporiki Bank αναφέρει στο πρωινό της report πως η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται σταθεροποιητική έπειτα από τις οριακές µεταβολές που εµφάνισαν οι αγορές στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η Emporiki Bank αναφέρει πως προβλέπει ανάλογη συμπεριφορά και για την εγχώρια αγορά, µε το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραµµένο στις µετοχές των τραπεζών εν αναµονή της σηµερινής συζήτησης για την επίλυση του Ασφαλιστικού, καθώς και στις µετοχές του ΟΠΑΠ και του ΤΙΤΑΝΑ, λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσµάτων τριµήνου αύριο.

H Marfin Analysis εκτιμά πως, παρά το γεγονός ότι μεσοπρόθεσμα είναι πιθανή η ανοδική κίνηση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, δεν αποκλείεται η αγορά να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Στις συζητήσεις που ξεκινούν και πάλι γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών εκτιμά η Proton Securities πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ παράλληλα στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι ΟΠΑΠ, Τιτάν και Coca-Cola Τρία Έψιλον εν όψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance δεν προβλέπει σημαντικές διαφοροποιήσεις στην ψυχολογία σήμερα, ενώ συμπληρώνει πως οι τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα είναι το πλέον πιθανό σενάριο.

Οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Τιτάν αναμένεται να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα, καθώς οι δυο εταιρίες θα ανακοινώσουν τα μεγέθη τους για το πρώτο τρίμηνο του έτους, συμπληρώνει η Εγνατία Finance, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο, λόγω των εξελίξεων γύρω από το θέμα του Ασφαλιστικού.

Η µεσοπρόθεσµη τάση παραµένει ανοδική, εκτιμά η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report, επισημαίνοντας πως σε βραχυπρόθεσµο ορίζοντα η διατήρηση των τιµών πάνω από το επίπεδο των 2.840 µονάδων θα θεωρηθεί ως σήµα έναρξης µιας νέας ανοδικής κίνησης.

Επίσης, αποφασιστική είσοδος πρέπει να γίνει σε ενδεχόµενη διάσπαση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 2.890 µονάδων, καθώς θα αυξήσει σηµαντικά τις πιθανότητες διάσπασης και της επόµενης αντίστασης στην περιοχή των 2.950 µονάδων, συμπληρώνει η Omega Bank.

Από την πλευρά της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά στο εβδομαδιαίο της report πως η εικόνα της αγοράς παραμένει ασταθής, καθώς οι χαμηλοί τζίροι μπορούν εύκολα να ανατρέψουν μια ισχνή ανοδική αντίδραση όπως χαρακτηρίζεται η τωρινή, ενώ τα περισσότερα διαγράμματα των δεικτοβαρών τίτλων δείχνουν μια έλξη προς πιο στιβαρές μεσοχρόνιες στηρίξεις που ενδεχομένως να έχουν επιπτώσεις στη γενικότερη εικόνα της αγοράς.

Στα σημεία-κλειδιά της επόμενης εβδομάδας η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει τις ανακοινώσεις κερδών του ΟΠΑΠ (10/5), Τρ. Κύπρου, Coca Cola (12/5) και Chipita (13/5), αν και τονίζει πως οι συγκεκριμένες εταιρίες δεν αποτελούν ισχυρό δείγμα γραφής για τη διαφοροποίηση των μεγεθών τους με βάση τα νέα πρότυπα, καθώς ήδη από πέρυσι έχουν προχωρήσει στις κατάλληλες κινήσεις απεικόνισης των μεγεθών τους.

Τι έγινε την Παρασκευή: Με κέρδη έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ενισχυμένος κατά 0,39%, ύστερα από μια ήπιων τόνων συνεδρίαση η οποία χαρακτηρίστηκε από χαμηλούς όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v