Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Tύπος της Τρίτης

Στη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, στη συμμετοχή των ξένων στη Σοφοκλέους, στην ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, αλλά και στη χθεσινή συνάντηση τραπεζιτών με την ΟΤΟΕ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Tύπος της Τρίτης
Στη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, στη συμμετοχή των ξένων στη Σοφοκλέους, στην ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, στη χθεσινή συνάντηση τραπεζιτών με την ΟΤΟΕ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Πρωτομαγιά: Για αντιφατικές υπουργικές εγκυκλίους κάνει λόγο Το Βήμα, τονίζοντας πως κανείς δεν γνωρίζει αν αργεί, αν απεργεί και αν θα πληρωθεί.

Μαύρη Πρωτομαγιά θα κάνουν οι υπουργοί μετά τη χθεσινή κατσάδα του πρωθυπουργού, ο οποίος επιχειρεί να βάλει φρένο στην ασυνεννοησία και να σταματήσει τα μαχαιρώματα, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Έβερτ: Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας για την πορεία των μετοχών του Χ.Α. κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Μ. Έβερτ, σημειώνει η Καθημερινή.

ΔΝΤ: Αυστηρούς ελέγχους για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα ξεκίνησε από χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκπρόσωποι του οποίου θα παραμείνουν στην Αθήνα για δέκα ημέρες, αναφέρει Το Βήμα.

Περιφέρεια: Την κινητοποίηση της κρατικής μηχανής για την τόνωση της περιφερειακής ανάπτυξης προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου ζήτησε χθες από τους υπουργούς ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Από τους συνολικά 1.267.788 κωδικούς με υπόλοιπο μετοχών τον Απρίλιο του 2005, μόλις 8.414 κωδικοί ημερησίως προχώρησαν σε αγοραπωλησίες στο Χ.Α., κάτι που παραπέμπει σε περίοδο πολέμου στο Ιράκ, επισημαίνει Το Βήμα.

Οι Έλληνες συνεχίζουν τις ρευστοποιήσεις, αντίθετα προς τους ξένους θεσμικούς που αγοράζουν, σημειώνει η Ημερησία.

Ανταγωνιστικότητα: Δραματική επιδείνωση στην ανταγωνιστικότητα της χώρας διαπιστώνει το IMD το 2004, σε σχέση με το 2003, αναφέρει η Ημερησία΅, η οποία συμπληρώνει πως η Ελλάδα με βάση 323 κριτήρια έχει υποχωρήσει έξι θέσεις.

Αναπτυξιακός: Επενδύσεις παράγει ο νέος αναπτυξιακός σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει πως έχουν ήδη υποβληθεί 92 σχέδια, ύψους 236,5 εκατ. ευρώ.

Ηλεκτρική ενέργεια: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής έγιναν στους κώδικες που υπέγραψε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και από τις αλλαγές προκύπτουν ευνοημένοι σε σχέση με το αρχικό σχέδιο οι επιχειρηματικοί όμιλοι που είχαν εξ αρχής προγραμματίσει τη δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο νότιο σύστημα της χώρας, οι οποίες θα δίνουν ρεύμα στο σύστημα χωρίς χρέωση, επισημαίνει το Κέρδος.

Ωράριο: Σκληρή μάχη για το μέλλον του εργασιακού τοπίου στην Ευρώπη δίδεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου αύριο κατατίθεται σε ψηφοφορία νέα κοινοτική οδηγία περί διευθέτησης του χρόνου εργασίας, που ως κύριο σκεπτικό έχει τη χαλάρωση των υφιστάμενων περιορισμών στις υπερωρίες, κάτι που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, κυρίως από την αριστερή πτέρυγα του Κοινοβουλίου, αναφέρει η Καθημερινή.

Κινέζικα προϊόντα: Την έκρηξη των εισαγωγών φθηνών προϊόντων από τις τρίτες χώρες (Κίνα, Ινδία κ.ά.) από τις αρχές του έτους μετά την κατάργηση των ποσοστώσεων, αλλά και τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, που αποτελούν τα δύο μεγάλα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας κατέγραψε η Στατιστική Υπηρεσία, σύμφωνα με Το Βήμα.

Τράπεζες: Ασαφές παραμένει το σκηνικό στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, παρότι χθες σημειώθηκαν νέα βήματα αμοιβαίας προσέγγισης τραπεζών και ΟΤΟΕ στη ρύθμιση του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος των υπαλλήλων της Εμπορικής και της Alpha Bank ειδικότερα για τους προσληφθέντες μετά το 1992, αναφέρει η Καθημερινή.

Αγεφύρωτες παρέμειναν οι διαφορές τραπεζιτών και ΟΤΟΕ κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση επισημαίνει η Ημερησία.

Ασφαλιστικό: Βόμβα πολλών μεγατόνων που μπορεί να πλήξει ανεπαρνόθωτα την οικονομική ανάπτυξη, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εργασιακές σχέσεις αποτελεί το διογκούμενο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, αναφέρει το Κέρδος, επικαλούμενο μελέτη του τμήματος στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Υγεία: Η συνολική δαπάνη για την υγεία στην Ελλάδα το 2002 ανήλθε στο 9,5% του ΑΕΠ και η χώρα κατατάσσεται στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ αναφέρει η Εξπρές.

ΔΕΗ: Εμπλοκή υπάρχει στην εξαγορά της λιγνιτικής μονάδας στη Βουλγαρία σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Γερμανός: Δύο αλυσίδες στην Τουρκία αγοράζει η Γερμανός, αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες due diligence για 2 εταιρίες λιανικής.

Chipita: Στην επιστροφή 0,06 ευρώ ανά μετοχή προσανατολίζεται η διοίκηση της Chipita σύμφωνα με πληροφορίες της Εξπρές.

Αγροτική Τράπεζα: Καθοριστική φαίνεται ότι είναι η επίδραση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων στην Αγροτική Τράπεζα για τα αποτελέσματα χρήσης 2004, καθώς η καθαρή της θέση μηδενίζεται, ενώ παράλληλα εμφανίζονται ζημίες λόγω της εγγραφής παρελθουσών υποαξιών από χρεόγραφα, τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ηπειρωτική: Προσδοκίες για τη σωτηρία της εταιρίας Ηπειρωτική δημιουργεί η χθεσινή εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με Το Βήμα.

ΑΝΕΚ: Με ζημίες 75% αποχωρεί η ΑΝΕΚ από τη ΝΕΛ, αναφέρει η Ημερησία, προσθέτοντας πως η ΑΝΕΚ πούλησε στον κ. Θ. Βενετσάνο το 18,9% της ΝΕΛ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v